31 Ocak 2018 Çarşamba 15:14
Muş Belediyesi 2 projeyle yarışmaya katıldı

Muş Belediyesi, İstanbul’da faaliyet gösteren Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen yarışmaya ‘Bilgi Evleri ve Yıldızlı Han Restorasyon’ projeleriyle katılıyor.

Muş Belediyesi, yerel yönetimlerin kentsel sorunlara yönelik çözümlerini ödüllendirme ve duyurmak amacıyla düzenlenen 10. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Yarışması için çalışmalara başladı. Türkiye’nin en duyarlı, en azimli, en özverili, en başarılı yerel yöneticilerinin ödüllendirileceği yarışmaya, Muş Belediyesi de ‘Bilgi Evleri ve Yıldızlı Han Restorasyon’ projesi ile başvurdu. Valilik ve belediyelerin hazırladıkları projelerle gerçekleşecek olan yarışma; afet yönetimi, kentsel tasarım, kentsel dönüşüm, kent içi ulaşım, kültür ve tabiat varlıklarını koruma, çevre koruma, kültür sanat turizm etkinlikleri, sosyal sorumluluk projeleri, katılımcı yönetim, e- belediyecilik, kent ekonomisi ve uluslararası işbirliği olmak üzere on iki ayrı kategoride düzenlenecek.

Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödüllerine başvuru amacıyla ve gerekli başvuru standartlarına uygun olarak gönderilen projelerin değerlendirilmesi; kendi alanlarında uzman, mesleki yeterlilikleri uluslararası düzeyde, tarafsızlığı kamuoyunca bilinen özel bir jüri tarafından gerçekleştirileceği ve seçici kurul gerektiğinde ‘açık tartışma’ ve ‘gizli oylama’ yöntemi ile değerlendirme yapabileceği kaydedildi.

Projeler, Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödüllerinin seçici kurulunda olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Geray, Tarihi Kentler Birliği Kurucu Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdoğan Bilenser, AB Yerel Yatırım Planlama Projesi Ekip Lideri Sadun Emrealp, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Arel Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Tapan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Türkoğlu tarafından incelenecek.

Seçici kurul üyelerinin başvuruları değerlendirmesinin ardından ödül töreni için tarih belirlenecek. Her kategori başlığında bir tane olmak üzere büyükşehir belediye başkanı, il belediye başkanı, büyükşehir ilçe belediye başkanı, ilçe belediye başkanı ve belde belediye başkanı olmak üzere toplam 73 ödül verilecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş’un gelişip güzelleşmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, Muş için yaptıkları hizmetleri her kesime duyurmak için bu yarışmaların bir fırsat olduğunu söyledi. 2 önemli proje ile yarışmaya başvurduklarını belirten Başkan Asya, "Yarışmaya sosyal sorumluluk ile kültür ve tabiat varlıklarının korunması kategorilerinde müracaat ettik. Sosyal sorumluluk kategorisi kapsamında Sunay ve Muratpaşa mahallelerinde hizmete açtığımız ‘Bilgi Evleri’ projelerini gösterdik. Malumunuz bu projemizden şu an toplumun her kesimi faydalanmakta ve bunu bütün mahallelerde kurmak üzere planlamamızı yaptık. Kültür ve tabiat varlıklarının korunması kategorisinde de Yıldızlı Hanı’nın restorasyon projesi ile katıldık. Muş’un tarihi değerlerini korumak adına önemli çalışmalar gerçekleştirdik. İlimizin en önemli tarihi yapılarından biri olan Yıldızlı Hanı’nı da aslına uygun bir şekilde yaparak hizmete sunacağız. İhalesini yaptığımız projemizi, havaların elverişli olması ile başlatacağız. Başvurusunu yaptığımız projelerimizin dereceye girmesini umut ediyorum. İlimizin tanıtımına katkı sağlayan bu tür faaliyetlerde bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.