18 Şubat 2018 Pazar 11:15
TDF sporcuları eğitim için Muş’a geldi

Türkiye Dağcılık Federasyonu’na (TDF) bağlı 142 sporcu, ’Kış Gelişim Eğitim’i için Muş’ta kamp kurdu.

Muş Alparslan Üniversitesi’nin (MŞÜ) ev sahipliğinde sabah saatlerinde kafileler halinde kente gelen sporcular, hükümet konağı önünde saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okudu. Daha sonra otobüslerle Muş Alparslan Üniversitesi Külliyesine geçen kafile, kampus yerleşkesinde çadır kurdu. Bir günlük dinlenmenin ardından teorik ve pratik eğitimlere geçecek olan sporcular, yüksek kesimlerdeki karlı alanlarda eğitimlerine devam edecekler.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan TDF Kış Gelişim Eğitim Kamp Müdürü Mehmet Çağlayan, Muş’a 131 sporcu ve 11 teknik heyetin geldiğini belirterek, bir hafta boyunca Muş’ta kış eğitim faaliyetlerini yürüteceklerini söyledi. Eğitimlerin Muş Alpaslan Üniversitesi ve Çavuştepe mevkiinde gerçekleşeceğini ifade eden Çağlayan, “Türkiye Dağcılık Federasyonu, beli bir periyot üzerinde eğitim veriyor. Bu gelen arkadaşlarımız yaz eğitimlerini bitirmişler ve ikinci adım olan kış gelişim eğitimlerini de burada alacaklar. Bu aşamayı geçen sporcularımız ileri kar-buz eğitiminin aldıktan sonra arama-kurtarma eğitimi alacaklar ve böylece 8 aşamadan sonra dağcılık eğitimlerini bitirmiş oluyorlar” dedi.

Dağcılığın bir spor dalı aynı zamanda bir yaşam olduğunu dile getiren Çağlayan, “Burada dağcılığı her şeyi ile öğrenmek isteyen sporcular, bu faaliyete katılıyor. 8 aşamadan geçen sporcular ‘Dağcılık Eğitim Bitirme Sertifikası’ alıyorlar. Aynı zamanda dağda meydana gelen bir kazada dağcılarımız, arama-kurtarma eğitimi aldıkları için müdahale edebilecek yeteneğe de sahip oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Aydın Doğa Spor Kulübü adına kampa katılan Serkan Öztürk adlı sporcu ise bir hafta boyunca Muş’ta eğitim göreceklerini belirterek, “Üniversite yerleşkesi içerisinde çadırlarımızı kurduk ve yaşamımız çadırda devam edecek. Kış dağcılığını pekiştirmek, temel eğitimde aldığımız eğitimleri pekiştirmek ve ileri seviyede bir şeyler öğrenmek adına buradayız" ifadelerini kullandı.

Kampa İzmir’den katılan Gülgün Çimen de, "Kış temel eğitimimizi bitirdik ve şimdi gelişim eğitimindeyiz. Umarım keyifli, güzel bir eğitim alacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.