22 Şubat 2018 Perşembe 17:54
Zabıta ekipleri kaldırım işgaline taviz vermiyor

Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırımları işgal eden esnaflara cezai işlem uygulamaya devam ediyor.

Zabıta ekipleri kaldırım işgalini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehrin İstasyon, Hal, Cumhuriyet caddeleri başta olmak üzere tüm esnafları dolaşan ekipler, kaldırım işgalcilerini uyardı. Ekipler, uyarıların ardından yaptıkları denetimde halen kaldırımları işgal eden esnaflara cezai işlem uyguladı. İşletmelerin yanı sıra yol kenarlarında seyyar satıcılık yapanlara gerekli işlemi yapan Zabıta ekipleri, yaya trafiğine engel unsurları ortadan kaldırıyor. Kaldırım işgaline karşı denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Feyat Asya, işgalde ısrar eden esnafların yaya trafiğini engelleyerek vatandaşların alışveriş yapma olanağını ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Kaldırımları işgal eden esnafların ekipler tarafından uyarıldığını söyleyen Başkan Asya, uyarıları dikkate almayan işletmecilere gerekli cezai işlemi uyguladıklarını belirtti. Başkan Asya, kaldırım işgaline karşı alınan şikâyetler doğrultusunda da çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, bu konuda esnafların duyarlı davranması gerektiğini kaydetti. Kaldırımların yaya geçişi için kullanılması gerektiğini ve işgale izin vermeyeceklerini dile getiren Başkan Asya, “İşgal konusunda yoğun şikâyetler alıyoruz. Vatandaşlar kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasından yürümek zorunda kalıyorlar. Bu da insanlara sıkıntı teşkil ediyor. Bu konuda gerekli uyarıları yapıyoruz, esnaflarımızın kaldırımları işgal etmeyerek bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Uyarıları dikkate almayan esnaflara da cezai işlem uygulanıyor” diye konuştu.

Başkan Asya, açıklamasının sonunda, vatandaşların rahat bir şekilde kaldırımlarda hareket edebilmesini sağlayana kadar bu denetimlerin aralıksız devam edeceğinin altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.