24 Nisan 2015 Cuma 20:28
4 Yıldızda Kaldılar!

Euro NCAP'in son yaptığı çarpışma testlerinden Fiat 500X ve Mazda2, 4 yıldızla ayrılırken, Suzuki Vitara 5 yıldıza layık görüldü.

Yollarla yeni buluşan modeller, Euro NCAP'in kapsamlı çarpışma testlerine katıldı. Küçük sınıf üyesi Mazda2, dört yıldıza layık görüldü. Sürücü ve yolcu korumasında başarılı olan otomobildeki ön yolcu, önden çarpışma testlerinde göğüs kısmından baskı gördü. Kamçı etkisi testlerindeyse arka kafalıkların yetersiz kaldığı belirtildi. Yaya korumasında da başarılı olan otomobilin 4 yıldız almasının sebebiyse, şehir içi acil fren sistemini standart olarak sunmayışı. Diğer katılımcı 500X, genel anlamda Mazda2 gibi çarpışma testlerinde başarılı bulundu. Önden çarpışma testlerinde, sürücünün sol bacağı ve ön yolcunun göğüs bölgesinde baskı izlendi. Arkadan çarpmalarda, arka koltuk yolcularının kamçı etkisi sebebiyle boyun zedelenmesi yaşayabileceği belirtildi. 500X de şehir içi acil fren sistemini standart olarak sunmadığı için 4 yıldızla yetinmek zorunda kaldı.
Suzuki Vitara, yolcuları başarılı bir şekilde korurken, sürücü ve ön yolcunun göğüs bölgesinde baskı görüldü, kamçı etkisi testlerinde kafalıklar da başarılı bulundu.  Şehir içi acil fren sistemini standart olarak sunduğu için Vitara, 5 yıldızla ödüllendirildi. 

Son Güncelleme: 24.04.2015 20:29
Anahtar Kelimeler:
4Yıldızda Kaldılar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.