21 Nisan 2016 Perşembe 23:38
Araç Sahiplerine Uyarı! Plakasını Kaybedenler İçin Değişim Uyarısı

Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, plaka değişimi yapılmadığı takdirde ceza uygulanacağını açıkladı

Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, daha önceden plakaları hakkında kayıp yada çalıntı müracaatı bulunan sürücülerin TrafikTescil ve Denetleme Şube Müdürlüklerine müracaat ederek plaka değişikliği yapmalarının kanuni zorunluluk haline geldiğini, bu süre sonunda plaka değişimi yapılmadığı takdirde ceza uygulanacağını açıkladı.

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! YENİ SİSTEM GELİYOR

İl emniyet müdürlüklerine bağlı plaka tanıma sistemlerinin kayıp ve çalıntı plakalarla ilgili uyarı verdiğinden plaka kayıp-çalıntı müracaatı bulunan vatandaşların mağduriyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla yeni yeni düzenleme yapıldığını belirten Emniyet Müdürü Artunay, araçlarına ait tek veya iki plaka çalıntı, iki plakanın da kayıp olması, bir plakanın iki defa kaybolması halinde araç sahiplerinin yeni tescil plakası almaları gerektiğine değinerek, plaka değişikliği yapmalarının kanuni zorunluluk haline geldiğini söyledi.

92 LİRA CEZASI VAR

Artunay, "Bu süre sonunda, plaka değişimi yapılmadığı takdirde Karayolları Trafik Kanunu'nun 47/1-d maddesinden 92 TL ceza uygulanacaktır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.04.2016 23:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.