04 Nisan 2015 Cumartesi 01:41
Araç Sürücülerine Büyük Müjde

İzmir’de dava açan bir vatandaş kaza sonrası aracında oluşan değer kaybını sigorta şirketinden tahsil etti.


Oto servis işletmecisi Hıdır Yıldırım, aracıyla karşı tarafın suçlu olduğu maddi hasarlı bir trafik kazasına karıştı. Aracında kazadan sonra oluşan 3 bin 500 TL'lik değer kaybını açtığı mahkemeyi kazanarak sigorta şirketine ödetti. İki yıl önce 48 bin TL'lik aracıyla seyir halindeyken karşı tarafın suçlu olduğu maddi hasarlı trafik kazası yaşayan  Hıdır Yıldırım, sigorta şirketine başvurarak aracını tamir ettirdi. Aracını yaptırdıktan sonra satmaya karar veren Yıldırım, satış işlemleri sırasında araçta onarılan ve değiştirilen parçalar nedeniyle 3 bin 500 TL'lik değer kaybı olduğunu öğrendi. Bunun üzerine avukatına başvuran Yıldırım, sigorta şirketinden değer kaybını karşılamasını talep etti. Mahkeme, Yıldırım'ın aracında oluşan değer kaybının 3 bin TL'sinin sigorta şirketi tarafından ödenmesine hükmetti. Mahkemenin verdiği kararla, kazadan sonra araçlarda oluşan değer kaybı da sigorta şirketlerinden tahsil edilebilecek.


Hıdır Yıldırım'ın avukatı Ozan Yıldız da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Trafik kazalarında maddi hasar görmüş araç sahipleri, maddi hasarın dışında hasara bağlı doğan değer kaybı zararını da trafik sigortasından artık tahsil edebilir. Bunun için iki yıl zaman içerisinde başvurmaları ve trafik teminat limiti 29 bin liraya kadar hasar bedelini aşmamış olması gerekiyor.

 

Vatandaşlar, araçlarının onarımını sigorta şirketinden yaptırıyorlar ama buna bağlı doğan değer kaybı için ayrıca yasal yollara başvurmaları gerektiğinden bununla ilgili bilgi noksanlığı var. Sigorta şirketleri teminat dışı hal olduğunu savunuyorlar ama mahkemeler artık bu konuda kararları netleşti. Zararlar teminat kapsamındadır." İfadelerine yer verdi.

 

Son Güncelleme: 04.04.2015 01:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.