30 Ocak 2016 Cumartesi 11:17
Skoda Superb İçin Neler Önerildi

Sahibi olduğum 2004 Skoda Superb 1.8 Turbo 20 V'in 150 HP olan motor gücünü chip yazılımıyla arttırdık ve araca universal katalizatör ile dereceli eksantrik mili taktırdık. Araçtaki bu performans artışına karşılık Çok az performans artışı artarken yakıt tüketimi de yükseldi. Şimdi aracın turbosunu değiştirsek ve ek soğutma radyatörü eklesek performansta bir değişiklik olur mu? Aracın yakıt tüketimi düşer mi?
Alican Duran
Sayın Alican Duran,
Skoda Superb 1.8 Turbo'ya uyguladığınız özel eksantrik mili ile birlikte chip modifiyesi sonucu uygulanması sonucu ciddi bir güç elde edemezsiniz. Öncelikle uygulanan eksantrik mili ile motorun düşük devirlerdeki performansı ve turbonun devreye girme devirleri artacağı için motorun maksimum tork üretme devri de artacak. Eksantrik mili uygulamasında aracın kendi orijinal turbosu ile yapılacak modifiye sonrasında 195 HP'ye kadar ek güç elde etmek mümkün. Eksantrik uygulamalarında daha yüksek debideki büyük turbolar tavsiye edilir. K04 dahi bazen yeterli olmayabilir ancak tabi ki bu uygulama paralelinde de özel bir chip programlama da gereklidir. Sizin sorununuz turbo harareti veya benzeri bir eksiklik olmadığından arasoğutucuyu büyütmek veya radyatör önüne almak ek bir güç kazandırmayacaktır. Özel heders yani egzoz manifoltu ve büyük turbo bu arayışınızın çözümü olabilir. Ancak turbo 3000 d/d'nin altında basınç üretemeyecek ancak basınç geldikten sonra tork tatmin edici olacaktır. Bu başarı da ancak maksimum yakıt değerleri ile mümkündür. Bu nedenle de enjektörlerin de büyültülmesi söz konusudur. 280 cc kapasiteli olan orijinal enjektörlerin minimum 440 cc olarak tercih edilmesi gerekir.Bu ve benzeri uygulamalarda yakıt tüketim artışları da elde edilen güç ve torka paralel olarak artacaktır. Ancak hem performans hem de tasarruf elde etmek zaten bu işlemlerde örtüşmezler ve yakıt tüketiminden şikayet edeceğiniz için bence vazgeçebilirsiniz.

Son Güncelleme: 30.01.2016 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.