31 Ekim 2017 Salı 18:45
Yeni Araç Modelleri ve Dizaynları

SUV segmentinde ki rekabeti hareketlendirecek bir otomobil

Skoda Karoq

Geniş iç hacmi Skoda’yı sektörde bir adım öne çıkarıyor. Bu geleneğini SUV segmentinde yer alan yeni Karoq ile devam ettiren Skoda, 2018’i hareketlendirecek. Direksiyon koltuğuna oturduğunuzda Skoda konforu yaşayacağınız Karoq’un güçlü ve dinamik dış görünümüyle yolların hakimi olacaksınız. Şimdiden Skoda Karoq’unuz hayırlı uğurlu olsun

Türkiye’de satışa sunulduğundan bu yana büyük beğeni toplayan Kodiaq ile SUV atağını başlatan Skoda, bunu Karoq ile bir adım daha ileriye taşımaya hazırlanıyor. 2018 yılının ilk çeyreğinden itibaren Türkiye yollarına çıkması planlanan Karoq, kompakt SUV sınıfının iddialı temsilcilerinden biri olmayı hedefliyor.

Markanın yeni oluşturduğu SUV tasarım diline uygun olarak dinamik bir görünüm sunan Karoq, benzersiz iç mekan genişliği, şehir içinde rahat kullanım sağlayan boyutları, yeni sürüş destek sistemleri, tamamen LED teknolojisine sahip farları ve bir Skoda modelinde ilk kez kullanılan dijital gösterge paneli gibi üstünlükleri bünyesinde barındırıyor.

3 motor seçeneği

Sağlam gövdesiyle yolda olduğu kadar arazide de iddialı bir performans ve güvenlik sunan Karoq, öncelikle 1.0 lt (115 PS) ve silindir kapama teknolojisine sahip 1.5 lt (150 PS) benzinlinin yanı sıra 1.6 lt (115 PS) motor seçenekleriyle Türkiye’de satışa sunulacak.

Karoq, yine tipik bir Skoda olarak, rakiplerinden daha geniş bir iç mekan, bagaj kapasitesi gibi üstünlüklerin yanında, VarioFlex sistemli arka koltuklar, bagaj kapağının eller serbest şekilde açılabilmesine olanak sağlayan “sanal pedal” gibi şık fikirleri bünyesinde barındıracak. Bunun yanında sayıları 20’ye yaklaşan güvenlik ve konfora yönelik donanım da Karoq’un üstün yönleri arasında.

Senyücel: Karoq ile sektörde söz sahibi olacağız

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Karoq’un, markanın SUV atağında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “2018 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışına başlayacağımız Karoq ile kompakt SUV segmentindeönemli oyuncular arasında yer almayı hedefliyoruz” dedi.

İki modelle pazardayız

SUV segmentinin Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de giderek daha fazla pazar payı elde ettiğini ifade eden Senyücel, “Günümüzde SUV segmenti, üreticilerin için en önemli pazarlardan biri haline geldi. Biz de Skoda markası olarak iki iddialı modelle bu segmentte yer almaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’de de geçtiğimiz yıllara oranla kompakt SUV segmenti %23,5 oranında artış gösterdi. İlk dokuz ayda satılan SUV segmenti araçlar ise pazarın %16’sını oluşturuyor. Bunun gelecek yıllarda daha fazla artmasını bekliyoruz ve biz de Karoq ile bu segmenttenönemli bir pay elde etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Etkileyici bir duruşa sahip

Tıpkı Kodiaq’ta olduğu gibi markanın SUV tasarım dilinin gerçek bir temsilcisi olan Karoq, modern dış görünümüyle etkileyici bir duruşa sahip. Keskin geometrik şekilli farlarla üç boyutlu bir görünüm sunan aracın ön bölümü, güvenlik ve sağlamlığı ifade ederken, Style donanım seviyesinde sunulan full-LED teknolojili farlarla sunuluyor.

Skoda’da bir ilk

Tamamen dijital gösterge paneli, bir Skoda modelinde ilk kez kullanılıyor. Bu sayede sürücü, dört farklı seçenekten birini tercih ederek, kendi bilgi ekranını oluşturabiliyor.

69 mm’lik diz mesafesi

Araç 4.382 mm uzunluğa, 1.841 mm genişliğe ve 1.605 mm yüksekliğe sahip. Böylelikle iç mekanda arka koltuktakilere 69 mm’lik bir diz mesafesi sunuluyor. 2.638 mm’lik uzun dingil mesafesi Karoq’a yolda konforlu bir sürüş sağlarken, iç mekanın da cömertçe şekillendirilmesine olanak tanımış.

Renault Master Kamyonet rakipsiz

Renault, Master Panelvan ve Master Minibüs versiyonları ile rakipsiz bir seri sunan ürün gamını Master Kamyonet ile güçlendiriyor. Sağlamlığı ve işlevselliği yansıtan tasarımının yanı sıra Master Kamyonet, ferah ve konforlu bir kabine sahip. Optimum görüş alanı, ayarlanabilir sürüş pozisyonu, ergonomik kumandalar, çok sayıda ve kolay erişilebilir saklama gözü ile Master, mobil bir ofisi çağrıştırıyor. Master Kamyonet’in şasi kabin ve sac kasa olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor.

2.3 dCi 125 bg dizel motor ve 6 ileri manuel vites kutusu ile satışa sunulan Master Kamyonet’in şasi kabin versiyonları 82.700 TL’den, sac kasa versiyonları ise

86.200 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Toyota ile kaza yapma riskiniz ‘sıfıra’ inecek

Sağlamlık ve güvenlikten ödün vermeyen Toyota tarafından geliştirilen “Toyota Safety Sense” güvenlik sistemlerinin pozitif sonuçları alınmaya başlandı. Toyota’nın“sıfır kaza” hedefinin bir parçası olarak geliştirilen ve Toyota modellerinin hemen hemen tamamında yer alan bu sistem sayesinde arkadan çarpma sonucu meydana gelen kazalarda yüzde 50 oranında azalma kaydedildi.

Mercedes-Benz Türkiş ortaklarıyla buluştu

Mercedes-Benz Türk, 50.yılında paydaşlarıyla buluşmayı sürdürüyor. Türkiye’ninönde gelen lojistik şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle Aksaray Kamyon Fabrikası’nın yenilenen tesislerinde bir araya gelen Mercedes-Benz Türk, konuklarına, Euro 6 motorlu yeni ürün gamının arkasındaki teknolojiyi anlattı.

Hizmette dünyanın en iyisi Volkswagen Ticari Araç Türkiye

Volkswagen AG tarafından her yıl verilen "Servis Kalite Ödülleri" sahiplerini buldu. Serviste yapılan işin kalitesi ve müşteri memnuniyetinin değerlendirildiği ödüllerde Türkiye, en iyi servis hizmetlerini sağlayarak 2017 yılında büyük ödülün sahibi oldu.

Yüzde 20 indirim Borusan Oto’da

Borusan Oto’nun sunduğu servis kampanyası kapsamında, 3 yaş ve üzeri BMW ve MINI sahipleri için 5 Kasım tarihine kadar Borusan Oto şubelerinde mekanik ve bakım işlemlerinde yüzde 20 oranında servis indirimi sunuluyor.

Nissan, Tokyo’da gövde gösterisi yaptı

Nissan, Tokyo Otomobil Fuarında tanıttığı yeni sıfır emisyonlu konsept araçlarıyla elektrikli otomobillerin geleceğini belirliyor. ProPILOT otonom sürüş teknolojileriyle öne çıkan ilk elektrikli SUV konsept aracı IMx’in ve LEAF NISMO’nun sergilendiği fuarda ayrıca markanın elektrikli araçlarının “gelecekteki sesi”Canto’nun da lansmanı yapıldı.

Hyundai şovu başlıyor

Hyundai, modifiye tutkunlarının ilgisini çekecek üç modelini Sema Fuarı için özel olarak hazırladı. IONIQ Hybrid, Tucson ve ElantraSport, dünyanın önde gelen modifiye firmaları Bisimoto, Vaccar ve Blood Type Racing ile Hyundai Ar-Ge mühendislerinin ortak çalışması sonucu daha fazla performans vaad ediyor.

Honda, Tokya’da başarısını sergiliyor

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden Honda, 2017 Tokyo Otomobil Fuarında seri üretim ve konsept otomobillerinin yanı sıra motosikletlerini ve diğer ürünlerini sergileyecek.

Fiat, Sakarya’da tesis açtı

Fiat, bayilik ağını ülkenin dört bir yanında güçlendirmeye devam ediyor. Fiat Ailesi’ne 2015 yılında katılan Akgün Otomotiv, Sakarya’daki yeni tesisini törenle hizmete açtı.

Son Güncelleme: 01.11.2017 01:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.