30 Haziran 2015 Salı 23:29
Yeni Audi A4 Tanıtıldı

Aradan geçen 8 yıllık uzun bir sürenin ardından Audi’nin orta sınıftaki temsilcisi A4 yeni nesline kavuştu.

 Yeni Audi A4’ün örtüsü sonunda kalktı. Tasarım anlamında yine büyük oyunlara yer verilmeyen otomobilin çizgileri eskisine göre daha keskin ve bunu en çok da farlar, stop grubu ve radyatör ızgarasında belli ediyor. Ön tasarımda Audi TT, Q7 gibi yeni nesil Audi’lerden izler görmek mümkünken arkada da A3 Sedan ile akrabalığın belli edilmesi amaçlanmış.
 
Bazıları için makyaj operasyonu şeklinde adlandırılacak kadar tutucu olan bu değişime rağmen otomobil, 25 mm uzayarak 4.73 metrelik boya ulaşmış. Genişlik 16 mm artarak 1.84 mm olmuş. Aks mesafesiyse 2.82 metre olarak açıklanan A4’ün ortalama olarak selefinden 120 kg daha hafif olduğu söyleniyor.  Giriş seviyesi versiyonu 1.4 TFSI’da ağırlığın 1320 kg olduğu açıklanıyor. Bu arada bagaj hacmi de 15 litre artırılarak 505 litreye ulaşmış.
 
Aslında A4, en radikal değişimi iç mekanda yaşamış diyebiliriz. Her anlamda, yani omuz, diz ve baş mesafesinde daha fazla alan sunan otomobilin kokpit tasarımı tamamen yeni. 12,3 inçlik gösterge tablosu, TT ve Q7 modellerine atıfta bulunuyor ve orta konsol tasarımı da benzer.
 
Motor ve şanzıman seçeneklerindeyse artık iyi haber var; sonunda Audi A4 de uzun yılların ardından tekrar küçük hacimli bir motora kavuşuyor. 1,4 litrelik turbo beslemeli benzinli motor giriş seviyesini oluşturuyor ve 150 HP güç ve 250 Nm tork üretiyor. 2,0 litrelik TFSI motorsa 190 HP gücünde. 2,0 litrelik TDI motorun 150 ile 190 HP güç üreten iki varyasyonu, 3,0 litrelik TDI motorun da aynı şekilde 218 HP ile 272 HP güç üreten iki varyasyonu bulunuyor. Tüm motor seçeneklerinde yeni çift kavramalı S Tronic şanzıman satın alınabiliyor.
 
Eylül’de Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan otomobil, Türkiye’de de sonbahar aylarında satışa sunulacak.
 

Son Güncelleme: 30.06.2015 23:30
Anahtar Kelimeler:
Yeni Audi A4 Tanıtıldı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.