16 Nisan 2019 Salı 19:11

Ağrı Patnos Belediyesi'nin güncel borç miktarı açıklandı. Güncel borç miktarını açıklayan eşbaşkanlar, "devir almamız için bir muhattap bulamıyoruz" dedi.

Patnos Belediye binasında borç miktarını basın mensuplarına açıklayan Müşerref Geçer ve Emrah Kılıç: "Patnos Belediyesini devir almamız için bir muhattap bulamıyoruz.

Seçimlerin üzerinden 16 gün geçti. Patnos Belediyesinde halen devir teslim gerçekleşmedi.

16 gün sonra yapılan açıklamada devir teslim işlemi, bir önceki Belediye yönetiminden 136 milyon borç nedeniyle yapılmadı. Eşbaşkanlar karşılarında bir muhattap bulunmaması nedeniyle teslim almayacaklarını ve bu borcun kimlere olduğu hakkında basın açıklaması yaparak Patnos halkının bunları bilmesi gerekir" dediler.

Yapılan basın açıklamasına Belediye eşbaşkanları Müşerref Geçer, Emrah Kılıç, Belediye encümenleri, Parti yöneticileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Eşbaşkan Müşerref Geçer yaptığı açıklamada, "Önceki Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay Belediyemize çok yüklü miktarda borç bırakmıştır. Defalarca çağırmamıza rağmen devir teslim törenimize gelmedi. Bizlerde bu borçları halkımıza açıklama gereği duyduk. Şunu ifade etmek istiyorum. Biz buradayız ve burada olacağız. Patnos Belediyesi ne aşiret nede birey belediyesidir. Patnos Belediyesi Halkın Belediyesidir" dedi.

Eşbaşkan Emrah Kılıç, "Şu an hali hazırda Belediye Muhasebe müdürümüzün bize vermiş olduğu rakamlarda Bizler 136 milyon TL.borç ile karşı karşıyayız. Kasamızda sadece 14 bin TL. vardır. Kılıç, Belediyemiz bünyesinde çalışan PATAŞ şirketine ait borcu ise 6 milyon TL. civarındadır. 136 Milyona yakın bir borç stoğu, bozulan bir gelir gider dengesi ile mücadele ederek Halkımıza söz verdiğimiz gibi hizmetlerimizi aksatmadan yolumuza devam edeceğiz.

Belediyemizde yapılan her türlü usulsüzlüğe,her türlü yolsuzluğa karşı gereken tüm mücadeleyi sunacağız. Bu güne kadar İçişleri Bakanlığından müfettiş, Sayıştaydan’da Denetçi talebinde bulunduk. Oluşacak raporlar şeffaf bir şekilde Basın ve Kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

Son Güncelleme: 16.04.2019 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vedat 2019-04-17 09:33:21

ALLAH kimsesnin hakkını kimseye yedirmesin inşAllah kul hakkı zordur kul hakkıyla ALLAHa gidilmez tüyü bitmeyen yetimin hakkı var

Avatar
Abuzer kadayif 2019-04-17 10:13:49

Yazık 1000 bin kişinin hakkını nasıl öder öbür tarafta

Avatar
Emin 2019-04-17 11:54:49

Ne olacak simdi

Avatar
Mehmet 2019-04-18 01:20:44

BÜTÜN HESAP KİTAP AHİRET MAHSER GUNUNDE VERİLECEK KİMSENİN KUŞKUSU SUPESİ OLMASİN

Avatar
Özgür 2019-06-29 09:47:05

"Cennet ucuz, cehennem dahi luzûmsuz değildir. Zalimler için yaşasın cehennem" ~#Bediuzzaman~