28 Şubat 2017 Salı 12:10
Ak Parti Patnos'ta Referandum Startını Verdi

AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, 16 Nisan'da millet tarafından oylanacak olan Anayasa değişikliğinin Türkiye için dönüm noktası olacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 16 Nisan sonrasında hedeflerine daha hızlı ulaşacağını söyleyen Atmaca, "2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizin ilk ayağı 16 Nisan'da yapılacakreferandum ile gerçekleşecek" dedi.

Türkiye'nin 1982'den bu yana darbe Anayasası ile yönetildiğini söyleyen Atmaca, "Türkiye Cumhuriyeti, geçtiğimiz 15 yılda AK Partihükümetleriyle büyümeye, gelişmeye ve büyük hedeflere koşmaya başladı.

IMF'den borç alan bir ülke iken, 2002 sonrasında yapılan atılımlarla IMF'ye borç verebilecek bir ülke konumuna geldik.

Bu atılımları yaparken, Türkiye'yi dünyada söz sahibi bir ülke konumuna getirirken, 1982'deki darbe Anayasası ile ülkeyi yönettik. Ancak bu büyüyen ve gelişen Türkiye'nin önündeki en büyük engellerden biriydi.

Parlamenter sistem, Türkiye Cumhuriyeti için yetmez duruma geldi. Bu noktada yaklaşık 30 yıldır tartışılan parlamenter sistemin değiştirilmesi ve yerine Türkiye'ye özgü bir sistem getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Vesayeti, çift başlılığı, Türkiye'nin önünü tıkayan koalisyonları ortadan kaldırmak adına yeni bir anayasa taslağı hazırlandı.

Anayasanın 18 maddesinde yapılan değişiklikler TBMM'den geçti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

Cumhurbaşkanımızın onayı sonrasında da Anayasada yapılacak değişiklikler millete sorulacak. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Anayasa referandum u, Türkiye'nin önünü açacak ve hedeflerimize daha emin adımlarla ilerleyeceğiz" diye konuştu.

"Teşkilatlarımız hazır durumda"

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülke yönetimindeki asıl söz sahibinin millet olacağını vurgulayan Atmaca, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Ağrı teşkilatı olarak referandum çalışmalarımıza hız verdik.

Vatandaşlarımıza yeni sistemi anlatacağımız materyallerimiz hazır. Her zaman sahada olan teşkilatlarımız, daha inançlı ve diri bir şekilde sahada çalışmalarını yapacak.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemize neler getirecek şeklinde sorular alıyoruz. Bu noktada bazı konu başlıklarıyla sistemi özetlemek gerekirse, bu sistem kalıcı bir siyasi istikrar sağlayacak. İki seçim arasında 5 yıl kesintisiz icraat olacak.

İcraatlar hızlı ve kesintisiz olacak. Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek, yasama (meclis) ve yürütme (hükümet) güçlenecek. 

Cumhurbaşkanı yüzde 50'nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. Cumhurbaşkanı halka karşı sorumlu olacak. Bu sistemi milletimize daha geniş çapta anlatacağımız bir süreç var.

Bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek, Türkiye'nin müreffeh bir konuma gelmesi için çalışmalarımızı başlattık Allah bu meşakatli yolda yapacağımız çalışmaların huzurlu ve bereketli geçmesini temenni ediyorum" dedi.

ak-parti-patnosta-referandum-startini-verdi.jpgak-parti-patnosta-referandum-startini-verdi-001.jpgak-parti-patnosta-referandum-startini-verdi-002.jpgak-parti-patnosta-referandum-startini-verdi-003.jpg
 

Son Güncelleme: 25.12.2017 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.