06 Şubat 2021 Cumartesi 11:08
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü doğaya 7 ton yem bıraktı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Patnos'ta doğaya yem bıraktı

Kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için doğaya yem bırakan Doğa Korum ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, bu sayede hayvanların yiyecek bulmak için yerleşim birimlerine inmelerine de mani oluyor.

Haftanın belirli günleri ilçe ve köylerde bulunan yüksek kesimlere yem bırakan Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü yetkilileri, kış mevsiminin çetin geçmesi nedeni ile yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanların, bulundukları ortamdan uzaklaşmadan yiyeceklere ulaşmasını sağlıyor.

Bu hafta Patnos ilçesinde bulunan dağlara yem bırakan İl Müdürlüğü yetkililerine Kızılay Patnos Temsilciliği ve Patnos Sürdürülebilir Avcılar Derneği üyeleri eşlik etti.

Bu yılki kış mevsimi başlangıcından beri doğaya yaklaşık 7 ton yem ve yiyecek bıraktıklarını söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Selçuk Karakaş, yaban hayvanlarını doğal ortamda desteklemek için çalışma yaptıklarını belirtti.

Karakaş, "Özellikle kışın çok ağır ve soğukların şiddetli olduğu dönemlerde, yaban hayvanlarını doğal ortamda desteklemek için çalışmalar yapıyoruz. Yani hayvanlar aşağı inmeden bulundukları yaşam ortamında yemleri oraya çıkararak destekte bulunmaya çalışıyoruz. Buradan besi yemi, buğday, ot, yonca götürebiliyoruz. Veya pazarda yeşillik, havuç gibi sebzeler götürerek hayvanları bulundukları ortamda beslemeye çalışıyoruz. Şuana kadar yaklaşık 6-7 tonluk buğdayı, Ağrı'nın çeşitli noktalarında doğaya bıraktık." dedi.

Yemleme çalışmasına eşlik eden Kızılay gönüllülerinden Rabia Aktürk ise yapılan çalışma hakkında şunları söyledi:

"Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile birlikte Kızılay ekibimiz, kendi yaşam alanlarında bulunan hayvanları yerleşim birimlerine inmesin diye yaşadıkları yerlere yem bıraktık. Kış mevsiminde aktif bir şekilde çalışıyoruz, hayvanlar aç kalmasın diye elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."

Son Güncelleme: 06.02.2021 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.