04 Aralık 2018 Salı 14:24
Patnos Hakkında Her Şey

135 bin 100 kişilik nüfusu ile Patnos Haberleri konusunda istediğiniz bütün bilgilere internet sitemizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ağrı ilinin en büyük ilçelerinden birisi olan Patnos 1.420 kilometre karelik alan üzerine kurulu bir yerdir. Patnos’ta yaşayan halkın en önemli geçim kaynaklarını tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Bu ilçede iyi cinslerde Karaman koyunu ve keçisi beslenebilmektedir. İklim ve doğa şartları gereği koyun ve keçi bakımı kolaylıkla yapılabilmektedir. Son yıllarda yapılan hayvancılık faaliyetlerinde kümes hayvanlarının bakımları ve aynı zamanda arıcılık yapılması da oldukça çoğalmıştır. Peynir, deri, yün ve yağ üretimi de ilçede yapılabilmektedir. Patnos ovasının verimli toprakları sayesinde tarım da yoğun olarak yapılabilmektedir. Aynı zamanda bölgede yoğun olarak şeker pancarı üretimi yapılmaktadır.

Patnos’ta Tarım ve Hayvancılık

Ağrı ilçeleri içerisinde yer alan Patnos’ta yaşayan halkın başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Patnos ovasının topraklarının verimli olmasından dolayı tarım faaliyetleri kolaylıkla yapılabilmektedir. Genel olarak tarım aileler tarafından yapılmaktadır. Kendi topraklarını işleyen aileler çıkan ürünleri ya aracılara satarak ya da kurulan pazarlarda kendileri satarak gelir elde etmeye çalışırlar. Genel olarak kuru tarım yapılan bölgede kendi imkanları ile su bulunmasının yanı sıra D.S.İ tarafından verilen sular da kullanılabilmektedir. Hayvancılık faaliyetleri tarıma göre daha fazla tercih edilmektedir. Kullanılan hayvancılık tekniklerinin çok ileri seviyede olmamasından dolayı hayvancılıktan alınan verim oldukça düşüktür.

Patnos Haberleri

Patnos Haber ile ilgili olarak her şeyi bulabileceğiniz internet sitemiz sayesinde ilçe hakkında sürekli olarak güncel bilgilere ulaşabileceksiniz. Yapılan faaliyetlerden ekonomik gelişmelere, hayvancılık ya da tarım uygulamalarından turistik yerlerin durumlarına kadar her şey hakkında bilgi alabileceksiniz. İnternet sitemiz sayesinde hem Ağrı hem de ilçeleri hakkında sürekli olarak bilgi sahibi olabileceksiniz. Yapılan haberler ve araştırmalar sayesinde kolaylıkla istediğiniz bilgilere ulaşabileceksiniz. Sürekli olarak çalışan ekiplerimiz sayesinde internet sitemiz güncel tutularak verilebilecek olan bütün bilgiler zamanında ve eksiksiz olarak verilebilmektedir. Patnos Haber Gazetesi ile siz de ilçeniz ve aynı zamanda Ağrı sınırları içerisinde bulunan bütün ilçeler hakkında güncel haberlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.