15 Nisan 2014 Salı 10:35
Patnos'ta Kutlu Doğum

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü Ağrı’nın Patnos ilçesinde ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammd(s.a.v.)’ adlı Kutlu Doğum programı düzenledi. Koordinatörlük Patnos ile birlikte 10’cu etkinliğini düzenledi.

Patnos’ta bir halı sahada organize edilen ve sunuculuğunu A. Halim Koç’un yaptığı Kutlu Doğum programı  Yakup Kaya hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program Grup Vahdet Mevlithanlarından Turgay Mağlay, Muharrem Nogay’ın okuduğu Mevlidi Şerif ve Grup Vahdet Sanatçılarının okuduğu ilahiler ile devam etti.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği programda Şaban Gökhan Türkçe bir konuşma yaptı. “Bizler Hz. Muhammed(s.a.v.)’e her geçen günden daha fazla muhtacız” diyen Gökhan, muhtaç oluşun ne derece olduğunu algılamak için Mekke ve Medine’yi iyi analiz etmenin gerektiğini kaydetti.

Şaban Gökhan,” Hz. Resulullah(s.a.v.)’ın geldiği dönem, insanlık insanlığından çıkmış, vahşileşmiş ve canavarlaşmıştı adeta. İşte bu yüzden bütün insanlı bir kurtarıcı bekliyordu. O(s.a.v.)’nun gelişi ile insanlık kurtuluşa erdi, itibar kazandı. Kıymet verilmeyen kadınlar değer kazandı. Hz. Resulullah’ın gelişi ile fuhşiyat, haksızlık, zulümatı, insanların hayatını tarumar eden ebu leheplere, ebu cehillere  Mekke’yi zindan edecek muhacirler, muvahhitler, yiğitler geldi Dünyaya.” dedi.

Gökhan konuşmasını şöyle sürdürdü:” Kardeşlerim! Allah Resulünü iyi tanımamız gerek, O(s.a.v.)’nu anlayıp yaşadığımız takdirde kurtuluş ehlilerden olacağız inşallah. Allah’ın izin inayetiyle bu sayede asr-ı saadeti bu topraklara ve bu nesillere getireceğiz.”

Ardında çocuk ilahi ekibi ve Vahdet ilahi Grubu’nun seslendirdiği ilahiler ile devam eden programda Adnan Ökten Hoca Kürtçe bir konuşma yatı. ” İnsanlık tarihi boyunca rehbersiz lidersiz kalmamıştır. Son Peygamber’e kadar 124 bin peygamber insanoğluna doğru yolu göstermek için gönderilmiştir” sözleri ile konuşmasına başlayan Ökten, şöyle devam etti:” Her peygamber bir kavme gönderildi. Allah, Hz. Musa(a.s.)’yı Firavuna, Hz. İbrahim(a.s.)’i Nemru’da, Semud kavmine Hz. Salih(a.s.)’i gönderdi. Hz. Muhammed(s.a.v.)’i ise Allah bütün insanlığa gönderdi. Hem de insanlığın en karalıkta olduğu bir dönemde Rahman ve Rahim olan Allah(c.c.) bize acıdı ve en sevdiği kulu, ‘Habibim!’ dediği Hz. Muhammed(s.a.v.)’i yolladı. ”

Adnan Ökten Hoca,” İnsanlık Hz. Muhammed(s.a.v) ile hayat buldu. Kışlar Muhammed-i bir cemre ile bahar buldu. Ömer(r.a.),  O(s.a.v.)’nu öldürmek için giderken hayat buldu, Faruk oldu, Adil oldu. Ümmetin başına halife ve önder oldu. Kin, savaş, düşmanlık ve daha bir çok kötü haslet Hz. Muhammed(s.a.v.)’in uhuvvet ve kardeşlik  ilacıyla şifa buldu.“ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programın bitmesine rağmen halkın alanı boşalmaması dikkatlerden kaçmadı. 











Son Güncelleme: 25.12.2017 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.