05 Eylül 2018 Çarşamba 10:39
Bahçeli: Af Talebinden Vazgeçmiyoruz, Erdoğan: Af Talebini Değerlendiriyoruz

Devlet Bahçeli ile af konusunu konuşabileceğini söyleyen Erdoğan, "Biz bir yola çıktı. Bizim gündemimizde yok ancak değerlendirmek için adım atmaktan çekinmeyiz"şeklinde konuştu.

"KİŞİLERE KARŞI İŞLENEN SUÇLARI AFFEDEMEYİZ"

Kader mahkumu tabirinin kimler için kullanılacağının çok önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, "Kader mahkumları meselesini anlamış değilim. Kime kader mahkumu denir çok çok önemli. Benim bir ilkem var. İlkem de şudur: Devlete karşı işlenen suçlarda devlet affedici olabilir. Ama kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur." dedi.

MHP ile af konusunun detaylı bir şekilde konuşulabileceğini söyleyen Başkan, "Biz arkadaşlarımıza şunu da söyledik, özellikle bu bizim gündemimizde olan bir şey değil. Tüm bunlara rağmen hakikaten yapabilecek bir şey var ise bunu da aramızda görüşelim. Biz MHP ile bir yola çıktık. Burada zaman zaman buna benzer konuları aramızda değerlendirmek suretiyle atılabilecek adımlar var ise bu adımları atmaktan da çekinmemeliyiz. Burada milletin, ülkenin, devletin menfaati önemli. Cezaevlerinde ciddi manada bir doluluk var, kabul ediyoruz. Tüm bunlara rağmen bir şey yapalım derken, öbür tarafta mağdur, mazlum  meydana getirmeyelim." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli ise: "Af Talebinin Sonuna Kadar Arkasındayız" dedi.

Devlet Bahçeli, yerel seçimde ittifaka kapı aralayan çıkışına ilişkin olarak "İstanbul, Ankara ve İzmir şer ittifakına geçerse, sistem tartışmaya açılır." dedi ve şöyle konuştu:

"Ülkenin geleceğine yönelik hassasiyetlerimizi pazarlık konusu yapmayız. İstanbul, Ankara ve İzmir'in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tartışmaya açabilir. Kayyum yönetimindeki belediyelerin de PKK'nın siyasi uzantılarında kalması uluslararası arenada sıkıntılı bir mesaj ve görüntü oluşturur." dedi.

"SEÇİM ZAMANINDA YAPILMALI"

Önder Yılmaz'ın Milliyet'teki haberine göre, bu konuda AK Parti'nin tutumunun belirleyici olacağını vurgulayan Bahçeli, ekonomik krize rağmen seçimin zamanında yapılması gerektiğini kaydetti.

"AF TALEBİNİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ"

Bahçeli, AK Partililerin "Gündemimizde yok" dediği af teklifine ilişkin olarak da "Sonuna kadar arkasındayız." değerlendirmesini yaptı.

"GENEL AF DEĞİL, İNFAZ SÜRELERİNDE DEĞİŞİKLİK"

Çalışmaların olgunlaştığını ve Meclis açıldığında yasa teklifi olarak sunulacağını belirten Bahçeli, diğer partilerle de konunun paylaşılabileceğini ifade etti. Af teklifinin 'genel af' değil, infaz sürelerinde değişiklik içerdiğini, genel af gibi algılanmasının doğru olmayacağını kaydeden Bahçeli, "Meclis nasıl karar verirse… Nihayetinde 50 milletvekilimiz var. Toplumsal beklenti ve ihtiyaç oluştu. Bunu dikkate almak lazım"diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.09.2018 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
elif bektaş 2018-09-06 10:58:44

af çıkmalı sözünüzü tutun perişanız