21 Şubat 2017 Salı 15:29
5 Aylık Bebeğin Böbreğinde Taş Çıktı

OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi üroloji bölümünde görev yapan Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkan Reşorlu açıklama yaptı. Doç. Dr. yaptığı açıklamada, ailesi tarafından  rahatsızlanan 5 aylık Tolgahan bebek hastanede yapılan tedavisinden sonra böbreğinde 56 adet taşa rastlandığını belirtti.

Böbrekte rastlanan taşların böbrek çıkışını tıkaması sonucu bebekte böbrek yetmezliğine sebep olduğunu söyleyen Doç. Dr. Reşorlu zaman kaybetmeden tedaviye başladıklarını ifade etti. Teşhisin hemen sonrasında ameliyata alınan Tolgahan bebeğin sol böbreğinden 36, sağ böbreğinden de 20 taş çıkartıldı.

Reşorlu operasyonların başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Reşorlu, bu durumun, 5 aylık bebeklerde çok az görüldüğünü ve dünyada çok az bebeğin başına geldiğini açıkladı.

 

Son Güncelleme: 21.02.2017 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.