10 Ağustos 2017 Perşembe 19:15
5 Milyardan Fazla İlaçlı Yumurta İthal Edilmiş

İngiltere, Hollanda'daki çiftliklerden ithal edilen böcek ilaçlı yumurtaların sayısının yaklaşık 700 bin olduğunu bildirdi.

  • 'Almanya Hollanda'dan 5 milyar adet yumurta aldı'
  • Belçika yumurta krizinde Hollanda'yı suçladı
  • Almanya'da 'böcek ilaçlı yumurta üreticilerine soruşturma başlatıldı
  • Belçika'da da 'böcek ilaçlı yumurta' çıktı

İngiltere Gıda Standartları Ajansından (FSA) yapılan açıklamada, ülkedeki böcek ilaçlı yumurta sayısının daha önce 21 bin olarak tahmin edildiği belirtildi.

Ancak Hollanda'daki çiftliklerden ithal edilen bu tür yumurtaların sayının 700 bine yaklaştığının belirlendiği aktarılan açıklamada, bunların genellikle mayonez, sos ve sandviç içi gibi işlenmiş gıdalarda bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, yapılan araştırmalara göre bu yumurtaların kamu sağlığına riskinin "düşük" kaldığı ifade edilerek, ilaçlı yumurtaları içeren gıdaların raf ömrünün kısa olduğu, bunların halihazırda tüketildiği, son tüketim tarihi geçen ürünlerin ise satıştan çekileceği bildirildi.

İngiltere Yumurta Endüstrisi Konseyi, vatandaşlara yerli yumurta kullanma tavsiyesinde bulunuyor. İngiltere'de tüketilen yumurtaların yüzde 85'i adada üretiliyor.

 

Son Güncelleme: 10.08.2017 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.