01 Mart 2014 Cumartesi 00:03
Ağrı Diyanet-Sen Hasta Sevklerini Eleştirdi

Ağrı Diyanet Sen Ağrı Şube Başkanı Ebubekir Yalvaç, Ağrı Devlet Hastanesi'nde ciddi eksiklikler bulunduğunu bu nedenle birçok hastanın Erzurum'a sevk edilmesini eleştirerek cami cemaatinden bu konuda duyarlı olmasını istedi.

 

Görevli olduğu merkez Musa Ağa Camii'nde Cuma namazından sonra cemaatine vaaz veren Ebubekir Yalvaç, kendi cami cemaatinden birinin kalp krizi geçirdiğini ancak Ağrı'da tedavi edilemediği için Erzurum'a sevk edilmesini eleştirdi. Kalp krizi geçiren bir hastanın zamanla yarıştığına dikkat çeken Yalvaç, böyle bir hastanın 180 kilometrelik yolu gitmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Hastanede yoğun bakım servisi olmadığı ve bunun dile getirilmesi gerektiğini belirten Yalvaç, "Ağrı il ve ilçeler dahil nüfusunun yaklaşık 550 bin üzerinde olmaktadır. Bu nüfusa sahip bir il de yoğun bakım servisi ve anjiyo olmaması çok üzücü bir durumdur. Diğer birimler de servis yapan malzemeler dahi eksik oluşundan dolayı insanımız mağdur olmaktadır. Hastaneye gelen hastaların Erzurum'a sevk edilmesi yollarda zamanında yetişememesi insanlarımızın hayatlarını kaybetmelerine neden olmaktadır. Yaklaşık bir hafta önce hasta taşırken trafik kazası geçiren ambulansta iki hemşire kardeşimiz şehit olmuştur. Bunun için Ağrı Devlet Hastanesine bir an önce yoğun bakım servisi ve anjiyo ünitesi açılması için gerekli mercilere dilekçelerimizi verelim.

 

Bu konu da tüm insanlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. ve bilhassa Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Kamu Hastaneleri Genel sekreterimizi, Siyasi parti İl Başkanlarımızı ve Belediye Başkanımızı bu konuda çalışma yapmalarını canı gönülden istiyorum. Vatandaşlarımız kalp krizi geçirdiklerinde hemen müdahale yerine Erzurum'a sevk edilmesi hastaların yolda vefat etmelerine neden oluyor. Her can kutsaldır. Bunu göz önüne alınmasını istiyorum. Cemaatimden emekli polis memuru Sayın Mehmet Aslan abimize de Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Kendisini Erzurum'da ziyaret etmeye gideceğiz. Ağrı halkından isteğimiz bu konuya duyarlı olmalarının çok önemli olduğu hatırlatmak istiyorum ve yetkililere ulaşılmasını talep ediyorum" dedi.

 

Ağrı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Abdurrahman Atlı ile konu hakkında yapılan telefon görüşmesinde vali beyden izin almadan bir açıklamaya yapamayacağını, gerekli izinler alındıktan sonra pazartesi bir açıklama yapacağını söyledi. - AĞRI

Son Güncelleme: 01.03.2014 00:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.