25 Temmuz 2016 Pazartesi 17:33
Ağrı Halk Sağlığı Müdürlüğünden 'Dambat Suyu' Uyarısı

AĞRI (AA) - Ağrı Halk Sağlığı Müdürlüğü Ağrı-Hamur yolu üzerindeki Dambat mevkiinde bulunan "Dambat suyu"na yaptığı araştırmalar sonucu bakteri karıştığını belirterek, vatandaşlara suyu kullanmaması konusunda uyarıda bulundu.

Ağrı Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Fatih Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan Dambat suyundan halk sağlığını korumak amaçlı numune aldıklarını belirterek," Aldığımız numunede çeşitli miktarda bakteri tespit ettik. Bu kaynak suyu halkımızın sağlığı açısından risk taşımaktadır." dedi.

Gerekli çalışmaların yapılmasına kadar vatandaşların dambat suyunu kullanmamaları gerektiğini ifade eden Aktaş, şunları söyledi :

"Vatandaşlarımıza bu suyu kullanmamalarını öneriyoruz. Çünkü bu su ciddi enfeksiyon yaratabilecek seviyede bakteri barındırıyor. Şu anda suyun içerisinde bulunan çeşitli bakteriler sindirim sistemi hastalıklarına ve salgınlara sebep olmaktadır. Bundan dolayı vatandaşlarımız kesinlikle bu suyu kullanmasınlar. Ayrıca apartmanlarda ve iş yerlerindeki su depolarının da halk sağlığı açısından 6 ayda bir düzenli periyotlarla temizlenmesi gerekiyor. Şehir şebekesine gelen su ne kadar temiz olursa olsun depolar kirliyse suyu temiz olarak tüketmemiz mümkün değildir. Gerekli rutin çalışmalarımızı yapıyoruz, halkımız rahat olsun."

Son Güncelleme: 25.07.2016 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.