29 Nisan 2014 Salı 23:44
Ağrıda SSPE Hastaları Yardım Bekliyor

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığına yakalanan 5 kişi değişik tarihlerde hayatını kaybederken, 10 hasta ise yaşam mücadelesi veriyor.

 

Doğubayazıt ilçesinde çocukları SSPE hastalığına yakalanan aileler yardım bekliyor. Şimdiye kadar değişik tarihlerde 5 kişinin ölümüne sebep olan, 10 kişinin de yaşam mücadelesi verdiği SSPE hastalığı için tedavi bulunmasını isteyen aileler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığından destek bekliyor. Hastalığın tedavisinin Japonya’da bulunduğunu da iddia eden aileler, çocuklarının ölümünü çaresizlik içerisinde beklediklerini kaydetti.

 

İshakpaşa Mahallesi’nde ikamet eden Ahmet Salim Alkan, çocuğunun 6 senedir bu hastalığın pençesinde olduğunu belirterek, “Çocuğum 2. sınıfa başlarken hazırlığını yaptım; maalesef bu hastalığa yakalandı. Çocuğumu kaybedebiliriz ama ben istiyorum ki benden sonra kimsenin çocuğu kaybedilmesin. Sayın Başbakanımızdan, devlet büyüklerimizden bu çocukların tedavisi için bir çalışma bekliyoruz. Doğubayazıt’ta toplamda 10 yatalak hastamız var. 22 yaşında nişanlı bir hastamız var. Hastalık yüzünden nişanı geri çevrildi. Geçen gün görmeye gittiğimde içim parçaladı. Ölen hastalarımız ise yaklaşık 6 sene boyunca bu hastalıkla boğuşmuş. Dün Diyadin ilçesinde bir kız çocuğumuzu kaybettik bu hastalık yüzünden. Yetkililerden ricamız; bizim acımızı başkaları yaşamasın.

 

Bu hastalığın tedavisi için bir an önce girişim olsun istiyoruz. Yüreğimiz yanıyor, bizden sonraki insanlar yanmasın. Çocuğum 6 sene bu hastalıkla mücadele ediyor. Sayın Başbakanım o kadar insanın derdine çare oluyor ki, o kadar muhtaç insanlara el uzatıyor ki, bize de el uzatın" dedi.








Son Güncelleme: 29.04.2014 23:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.