05 Nisan 2016 Salı 10:00
Canan Karatay'a bir darbe daha ! Canan Karatay Kimdir ?

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, geçen yıl Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'nin (TJOD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Cansun Demir ve üyelerinden şikayetçi olmuştu.

Karatay, hamilelere şeker yüklemesiyle ilgili açıklamaları yüzünden aldığı 15 gün meslekten men cezasını kesinleşmeden derneğin internet sitesinde yayımladığını ve küçük düşürüldüğünü öne sürmüştü. Şikâyet üzerine başlatılan soruşturmadan takipsizlik kararı çıktı. Kararı, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Sıddık Çinko verdi.

HAMİLELER TEDİRGİN OLDU
Şikâyet üzerine ifadesi alınan TJOD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Cansun Demir, Karatay'ın gerçeğe aykırı basın açıklamalarının hamile kadınları tedirgin etmesi ve dernek üyesi hekimlerin rahatsız olduğunu, bu nedenle bilgilendirme ihtiyacı hissettiklerini söyledi.

Demir ifadesinde, paylaşımın kamuoyunu bilgilendirme ve aydınlatma amaçlı yapıldığını, hamile kadına yapılan şeker yüklemesinin çocuğun sağlığı açısından zaruri olduğu ve bilimsel verilerin de bu şekilde olduğu, aksine bilimsel bir araştırma bulunmadığı halde Karatay'ın beyanlarının gerçeğe aykırı olup hamile kadınları tedirgin ettiğini söyledi.

HAKARET DEĞİL BİLGİLENDİRME

Savcılığın takipsizlik kararında, Karatay ile TJOD Başkanı Demir arasındaki tartışma konusunun bilimsel niteliğinden öte halk sağlığını, kamuyu ilgilendiren bir konu olduğu belirtildi. Şikâyete konu paylaşımın Karatay'ı küçük düşürme amaçlı olmadığı, kararın kesinleşmeden yayımlanmasının tek başına küçük düşürme unsurunu oluşturmayacağı ve hakaret suçunun unsurlarının da oluşmadığı belirtildi.

Son Güncelleme: 05.04.2016 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.