21 Mart 2014 Cuma 16:21
Çiriş Ağrı'da Tezgahlarda Yerini Aldı

Doğu Anadolu Bölgesi’nin bazı kesimlerinde havaların ısınmasıyla birlikte gün yüzüne çıkan Çiriş isimli bitki, hem tezgahları hem de sofraları süslemeye başladı.

 

Karların erimesiyle birlikte yüksek kesimlerden toplanan ve tezgâhları süslemeye başlayan Çiriş bitkisi, yörede sofraların asırlık lezzetlerinin başında geliyor. Çiriş, yörede yerli ıspanak olarak da biliniyor. Evine yılın ilk Çiriş bitkisini götüren vatandaşlar, doğal bitkiye her zaman olduğu gibi yine yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, bitkinin doyurucu ve besleyici özelliğini bildiklerini, yörede bitkinin yerli ıspanak ve pırasa olarak da adlandırıldığı belirttiler.

 

Çirişi Kilosu 3 TL’ye satın aldıklarını belirten vatandaşlar fiyatı oldukça pahalı bulurken, satıcılar ise önümüzdeki günlerde fiyatların düşeceğini belirttiler.

 

Mayıs ayının sonuna kadar çirişin piyasalarda boy göstereceğini ifade eden satıcılar, Doğu Anadolu Bölgesi’nin birçok il ve ilçesinde ilkbahar mevsimi ile birlikte piyasaya sunulan Çirişin Hazmı kolaylaştırdığını ve ıspanak gibi içinde bolca demir vitamini bulunduğunu belirterek, çirişin yumurtalı, kavurmalı ve çorba şeklinde birçok yemekte sevilerek kullanıldığını söylediler.

Haber: Hikmet TİMUR




Son Güncelleme: 21.03.2014 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.