01 Aralık 2015 Salı 21:16
Dikkat Ihlamuru Meğer yanlış biliyormuşuz!

 Uzmanlar ise uyarıyor: “Ihlamuru keyif çayı olarak kullanmak doğru değildir.”
Keyif çayı olarak tüketilmemeli

Türkiye'de Doğu Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yetişen ve içinde uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini, reçine ve enzimler bulunan ıhlamur her derde deva olurken, ıhlamurun keyif çayı gibi tüketilmesi uzmanlarca önerilmiyor.

"Ihlamur, çay ve kahve gibi rahatlıkla tüketilebilecek günlük bir çay şekli değildir" diyen Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Ana Bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu, "Ihlamur bir tedavi aracı ve bu nedenle hastalık olduğu dönemlerde kullanılması gerekiyor. Hastalık dönemlerinde kullanıldığında ıhlamurun etkilerini rahatlıkla görebiliyoruz. Ihlamuru keyif çayı olarak kullanmak doğru değil. Çünkü keyif çayı olarak kullandığımızda vücut buna hazırlanıyor, bundan beklediğimiz etkileri hastalık döneminde göremiyoruz. Bunu için ıhlamur diğer keyif amaçlı tüketilen çaylar gibi günlük hayatta tüketilmemesi gereken bir çaydır" dedi.

Son Güncelleme: 01.12.2015 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.