10 Aralık 2015 Perşembe 12:01
Dikkat! Oyuncaklarda kanserojen içerikler var !

 Polis ekipleri, kaçak oyuncakların Esenyurt Saadetdere Mahallesi’nde bir depoda tutulduğunu belirledi. Depoya önceki gün baskın düzenlendi. Baskında 1 kişi gözaltına alınırken, 3 milyon oyuncağa da el konuldu. Çin’den ithal edilen oyuncaklarda kullanılan plastik ve ucuz boyalarda kanserojen içerikli bazı kimyevi maddelerin bulunduğunun daha önce belirlenmesi üzerine, ele geçirilen oyuncaklarda da ‘kanserojen madde’ şüphesi doğdu.PİYASADAN TOPLATILABİLİR
Oyuncaklardan türlerine göre örnekler alınarak incelemeye gönderildi. İncelemenin sonucuna göre gerekli görülürse firmanın daha önce piyasaya sürdüğü oyuncakların toplatılabileceği belirtildi.NEDEN TEHLİKELİ?
Çin malı oyuncakların büyük bölümü, kalitesiz ve sağlığa zararlı maddelerle üretiliyor. Bu oyuncaklardaki zararlı maddeler, gelişim çağındaki çocukların beynine geri dönüşü olmayan hasarlar verebiliyor. Üst solunum yolu hastalıklarına sebep olan bu maddeler, kansere yakalanma yaşını da erkene çekiyor. Türkiye’de 2010 yılında 472 milyon dolar olan oyuncak ithalatı yüzde 55 artışla 731 milyon dolara ulaştı. 20.10.2014 yılları arasında oyuncak ithalatına 3.2 milyar dolar harcandı. Bu dönemde Türkiye’nin Çin’den ithal ettiği oyuncakların değeri ise 2.5 milyar dolar oldu. Türkiye son 5 yıldaki rakamlara göre oyuncak ithalatının yüzde 79’unu Çin’den gerçekleştirdi.

Son Güncelleme: 10.12.2015 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.