25 Mart 2016 Cuma 21:47
DİKKAT ! Sağlığınız ucuz tavuk dönerden daha değerli!

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, tavuk döner üretimiyle ilgili çok önemli uyarılarda bulundu.

Yardımcı, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle ‘tavuk döner’ olayının ortaya çıktığını belirterek, 2 liraya tavuk döner satılmasını eleştirdi. Yardımcı, maliyetler toplandığında hesapların karıştığını belirterek, “Tavuğun göğsünün kilosu 13 lira. bugün 100 gram tavuk döner ve ayran alındığı zaman 1.80 TL eder. 50 kuruş da ekmek, 2.30 TL. Peki kaça satıyorlar, 2 TL’ye satıyorlar. Peki bunun 30 kuruşu nerede? Bunun tüpü var, malzemesi var, sosu var.

Maliyeti 2.5 TL olan 100 gramlık döneri, 2 TL’ye veriyorlar. Ne var bunun içinde? Vatandaşların alım gücü az, ama sağlık o kadar ucuz değil. Bu nedenle tavuk dönerlerin denetlenmesi gerekiyor” dedi.

Antalya’nın ikliminin sıcak olduğunu, bunun da etin kalitesini etkilediğini kaydeden Yardımcı, “Tavuk döner bir şişin ortasında akşama kadar beklediği zaman rengi değişir ve bakteri üretir. Tavuk zehirlemesi insanı ölüme götürür. Et zehirlemesi ise sadece hastanelik eder” dedi. Döner ustası Özgür Deştioğlu, bazı tavuk dönercilerin ekmeğin içine 20-25 gram gibi miktarda döner koyduğunu belirterek, “Vatandaşa döner verirken 100-150 gramın hakkını vermiyorlar. İçine marul, domates, soğan koyuyorlar” dedi.

Son Güncelleme: 25.03.2016 21:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.