12 Aralık 2016 Pazartesi 11:41
Diyabet hastalarına müjde! bal tüketebilirler ?

 Yeni araştırmalar her geçen gün, balın yeni faydalarını ortaya koymaktadır. Journal of Biological Sciences Dergisinde yer alan yayında; balın diyabetli hastalar için şeker ya da diğer tatlandırıcılara göre daha kolay tolere edilebilir olduğu ve kan şekerini düzenlediği ve diyabetin karaciğer üzerine olan zararlı etkilerini önlediği belirtildi.

Journal Diabetes Metab. Disord. Dergisinin 2014 Ocak sayısında yer alan diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlara bal eklendiğinde, umut verici sonuçlar elde edildiğini ancak bunun başka çalışmalarla desteklenmesi gerektiği kaydedildi.

Birçok insan ve hayvan üzerinde yapılan çalışma balın; şeker hastalığının kalp-damar sağlığı ve kandaki lipid düzeylerinde yol açtığı bozukluğu düzelttiği, ayrıca birçok kan değerinde de normalleşme sağladığı gösterildi'' dedi.

ÖLÇÜLÜ BAL TÜKETİMİ FAYDALI AMA SAHTE BALLARA DİKKAT! 

Dr. Bektaş, "ABD’de marketlerde satılan balın yüzde 76’sı polen içermediği için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından bal olarak tanımlanmamaktadır. Dünya bal üretiminde ikinci sırada yer alan ülkemizde balda sahtecilik ne yazık ki yaygın olarak yapılmakta olup, bu konuda yapılan denetlemelere rağmen piyasada kaçak olarak satılan sahte ballara rastlanmaktadır.
Diyabetli hastaların sahte ballara dikkat edip, günlük diyetine aşırıya kaçmadan, doktor kontrolünde balı ilave etmeleri doğru bir yaklaşım olacaktır" açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 12.12.2016 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.