07 Aralık 2015 Pazartesi 19:44
Diyet yapanlar ara öğüne dikkat! Abur Cubur Yemek Kalbe Zararlı !

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu’nda vazife yapan Öğretim Görevlisi ve Beslenme Rejim Uzmanı Esma Aksoy Kendilci, birey sağlığında ara öğünün ehemmiyetine değindi.Kendilci, ara öğünün sıhhatli beslenmede ve zayıflamada bir sürü mühim bir yere sahip meydana geldiğini ifade etti .
Ara öğün ve atıştırma kavramlarını karıştırmamak gerektiğini, ara öğünün ana öğün civarı mühim meydana geldiğini belirten Kendilci, ” Ara öğünler açlığı bastırarak öbür ana öğünde pek miktarda besin tüketmemizi engeller. Kan şekerimizi balansta bulundurarak kilo vermeye destekçi olabilir . Hazırlanan çalışmalarda ara öğün tüketen bireylerin metabolizma hızlarının yüksek meydana geldiği gözlenmiştir. Ara öğün ve atıştırma kavramlarını karıştırmamak gerekir. Düzensiz saatlerde bir bir sürü defa ‘ara öğün alıyorum’ diye atıştırmak, uzunca müddetli insülin hormonu salınımında sorun oluşturur ve insülin direncini arttırır. Bu vaziyet da yağlanma artar ve metabolizma hızı azalır. Bu sorunun oluşmaması için yemekten ardından 3-4 saat hiçbir birşey yemeyip midemizi ve insülin hormonunu dinlendirmemiz gerekir. Bu yararlarından ötürü gün içerisinde 3 ana ve 3 ara öğünde kuşluk, ikindi ve gece olmak üzere 6 defa beslenmeliyiz. Bununla Birlikte ara öğünler az ve tespit edecek saatte olmalı, yüksek kalori içermemelidir. 100-200 kalori ile hudutlu kalmalıdır” dedi.
Kendilci, mühim olan atıştırma halinde bir bir sürü defa yemek değil, belli saat ve sürede tasarılı , sıhhatli ara öğünlerin tüketimini alışkanlık haline getirmek meydana geldiğini kaydetti.

Son Güncelleme: 07.12.2015 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.