09 Nisan 2017 Pazar 16:44
Doktor Yürüyemez Dedi ! O Koştu !

Üniversitede okutman olan Emrah Baki Başoğlu, Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Ereğli kesiminde çukura giren motosikletinin devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve omuriliğinde 2 kırık saptanan Başoğlu, ameliyata alındı. Operasyona rağmen Başoğlu'nun belden aşağısı felç oldu.

Doktorunun yürümesi için yüzde 5 şans verdiği Başoğlu, 2 hafta sonra Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Başoğlu, zorlu geçen 3.5 aylık fizik tedaviyle önce ayaklarını oynattı, sonra da ayağa kalkarak yürümeye başladı. Başoğlu, 3.5 ayın sonunda tekerlekli sandalye ile girdiği hastaneden yürüyerek çıktı.

7 Mayıs'ta omurilik felçlileri için koşacak

Üniversitedeki görevine henüz başlamayan Başoğlu, omurilik felçli hastalar için çalışmalar yapan Wings for Life Vakfı'nın 7 Mayıs'ta İzmir'de düzenleyeceği uluslararası koşuda omurilik felçi hastalar için koşacak. Başoğlu, bunun için haftanın 3 günü kuvvet ve denge antrenmanları yapıyor. Başoğlu, bir taraftan da omurilik felçli hastalara umut olmak için yaşadıklarını sosyal medyada paylaşıyor.

Doktor, 'yürüyeceksin' diyen hemşireye kızmış

Başoğlu, doktorların ameliyatın ardından yürümesi için sadece yüzde 5 şans verdiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Ben yürümeye başladıktan sonra ailemin benle paylaştığı şeylerden aslında tablonun çokta karamsar olduğunu öğrendim. Moralimi bozmamak için bana sezdirmemeye çalıştılar ama doktorlar ameliyattan çıktıktan sonra çok kötü bir kırığım olduğunu ve yürüme şansımın yüzde 5 olduğunu söylemişler. Omurilik felciyle yaşamamı, buna alışmam gerektiğini anlatmışlar.

Bir gün bir hemşire aileme moral vermek için benim yürümeye başlayacağımı söylemiş. Bunu gören doktor böyle söylememesi gerektiğini, umut vermemesini söylemiş. Bugün baktığımızda ise yürüyorum."

'Hiçbir zaman vazgeçmedim'

Sosyal medyada da hastalık sürecinde yaşadıklarını paylaşarak diğer hastalara umut olmaya çalıştığını, onlara moral vermeye çalıştığını anlatan Başoğlu, şöyle konuştu:

"Birçok insanla irtibat halindeyim. Sürekli konuşuyoruz. Bana nasıl yürümeyi başardığımı soruyorlar. Keşke tek bir cevabım olsa da herkesin işine yarasa ama birçok faktör var.

En önemlisi bırakmadım ve hiçbir zaman vazgeçmedim. Şimdi 7 Mayıs'taki koşuya hazırlanıyorum. İnternette bu etkinliğin duyurusun görünce, 'Orada ben olmayacağım da kim olacak' dedim.

Yürümeye başlamışım önümde de bir hedef olacak benim için. 2 kilometrelik parkurda koşacağım. Benim için büyük bir hedef.

Benim arkamda omurilik felci olan arkadaşlarımın da desteği olacak. Onlar için koşacağım. Ayrıca bu vakfa bağış için de çalışma yapıyorum."

Son Güncelleme: 09.04.2017 16:45
Anahtar Kelimeler:
YürümeKoşmaDoktor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.