22 Kasım 2016 Salı 10:56
Dünya KOAH Günü Bir Çok Şehirde Stantlar Açıldı

Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli hemşire Hamiyet Öztürk, stantta AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşları kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ile ilgili bilgilendirmek amacıyla stant açtıklarını belirterek, yaptıkları test sonucunda hastalık şüphesi taşıyan vatandaşları göğüs hastalıkları birimine yönlendirdiklerini kaydetti.

KOAH hakkında bilgi veren Öztürk, "KOAH Zararlı toz, gaz ve parçacıkların solunması sonucunda hava yollarında ve akciğerlerde gelişen mikrobik olmayan iltihabın neden olduğu, hava yollarının daralması ve tıkanması ile sonuçlanan genellikle ilerleyici bir hastalıktır." dedi.

KOAH'ın, tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olmasına karşın kamuoyu tarafından yeterince bilinmediğine işaret eden Öztürk, şunları dile getirdi:

"Toplumumuzda 40 yaş üstü her 5 kişiden birinde KOAH vardır. Oysa 10 KOAH hastasının sadece biri doktora başvurmuş ve doğru tanı alabilmiştir. KOAH'lı hastaların ve bu hastalıktan ölen kişilerin dünyadaki dağılımına bakıldığında, yüzde 90'dan fazlasının düşük-orta gelirli yoksul ülkelerde yaşayan insanlar olduğu görülmektedir.

Son Güncelleme: 22.11.2016 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.