26 Mart 2016 Cumartesi 16:42
Dünya Sağlık Liderleri İstanbul'da Bir Araya Geldi İşte O Projeler ?

Medikal cihaz, ekipman ve teknolojilerin sergilendiği, medikal trendlerin ve bilimsel etkinliklerin takip edildiği Türkiye ve Avrasya’nın en büyük fuarı EXPOMED, 24-27 Mart 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ‘nde 23. kez sağlık sektörlerinin karar vericilerini bir araya getiriyor.

Fuarın uluslararası bir boyutta gerçekleşmesi ve İstanbul’un doğu ile batının buluşma noktası olmasıyla, medikal sağlık sektörü adına tüm dünyadan katılımcı ve ziyaretçiler bu fuarda ağırlanıyor.

EXPOMED, 87 ülkeden 36 bine ulaşan ziyaretçisi, 44 ülkeden 1200’ün üzerinde firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen EXPOMED, ülkemizde sağlık yatırımlarında önemli rol üstlenmesinin yanı sıra Türk, Balkan, BDT ve Orta Doğu-Kuzey Afrika bölgelerinde önde gelen bir itibara sahip. Ayrıca, EXPOMED tarafından her yıl bir ülke, onur konuğu olarak İstanbul’a davet ediliyor.

Bu yılın onur konuğu unvanını Almanya alıyor. Aynı zamanda bu yıl hedef ziyaretçi ülkesi İran. Fuara 40’tan fazla ilin Kamu Hastaneler Birlikleri’nin üst düzey yetkililerinin yanı sıra eğitim ve araştırma, üniversite ve askeri hastanelerden üst düzey katılım bulunuyor. Yurtdışından ise İran, Gürcistan, Azerbaycan, Tunus, Fas, Libya, Cezayir, Ürdün, Makedonya, Bosna Hersek, Yunanistan ve Fransa’dan 600’ün üstünde alım heyeti fuara yüksek ilgi gösteriyor.

EXPOMED’in sağlık yatırımları yönünde aldığı rol ve medikal yeniliklerin takibi açısından uluslararası bir itibara sahip olduğunu belirten

REED TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu: “Avrasya Bölgesi’nde sağlık sektörünü bir araya getiren en önemli ticari fuarı haline geldik. Özellikle sağlık konusunda reformların şekillendiği, projelere yansıdığı dönemde fuar önemini daha da arttırdı.

2015 yılında, 5 bini yurtdışından olmak üzere yaklaşık 36 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptık. Bu sene izlediğimiz pazarlama stratejimizle daha fazla nitelikli profesyoneli fuarda buluşturuyoruz.

EXPOMED Fuarı’nda yatırım ihtiyaçlarını karşılayacak, en son teknoloji ile donatılmış ürünleri sergiliyoruz. Bu yıl hedefimiz, alıcı ve satıcıların bir araya geldiği yeni pazar fırsatları sağlayan ticari platform olmanın yanında bilim çevrelerini de harekete geçirerek fuara bilimsel bir boyut da kazandırmak”

Expomed fuarına katılan T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu fuar açılış konuşmasında; “Biz Sağlık Bakanlığı olarak önce insan ve önce sağlık diyoruz.

Tıp biliminde Türkiye’nin geldiği noktayla gurur duyuyorum. Organ nakli ve onkoloji gibi alanlarda dünyayla yarış halindeyiz.

Tecrübelerimizle önemli başarılar yakalıyoruz ama bu kadarı yeterli olmaz. Tıp biliminde her geçen gün yeni gelişmeler oluyor.

Tıp bilimine gönül vermiş tüm arkadaşlarımıza büyük iş düşüyor. Bugün baktığımızda Türkiye’nin sağlık endüstrisi, tıp teknolojisi, ilaç sanayisi alanlarını iyi kullanamadığını görüyoruz. Bu alanların geliştirilmesi gerek.

Ülkemiz tıp ve tıbbı teknolojiler alanında dünyayla yarışır haldedir. Bununla gurur duyuyoruz. Daha iyisini yapabiliriz ve yapacağız. Çok güçlü bir sağlık hizmeti sunucusu ülke olmak aynı zamanda çok güçlü bir sağlık tüketicisi ülke olmak anlamına gelir. Çok güçlü olarak tıbbı teknoloji, İlaç, tıbbı malzeme ve çeşitli sağlık ürünü tüketiyoruz.

Bu tükettiklerimizi üretebilme kabiliyetimiz olmaz, ar-ge çalışmaları yapamaz ve yeni alanlar açamazsak başarımızı sürdüremeyiz.

Bu sebeple ülkemize, sağlık endüstrisinde medikal alanda güçlü bir üreten ve tıp alanında yeni alanlar açan bir yapıyı kazandırmalıyız. Sağlık Bakanlığı olarak 2017 sonu itibariyle 70 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz hizmete açılacak. Yeni stratejimiz, uzun süre alım garantili dönem başlatmak.

Yeni hastane ihaleleri ve sağlık merkezlerimiz için düzenli alım sağlayacağız. En geç 4 yıl sonra ileri tıbbı teknoloji ile donatılmış sağlık merkezlerimize kavuşacağız” dedi ve sözlerine şu şekilde sürdürdü; “Birlikte uzaklara ve yeni hedeflere gitmemiz gerek.

Paylaşarak hedefe güçlü başarıyla gitmeliyiz. Elimizdeki imkanları ve potansiyelleri iyi kullanmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, fuarımızın bereketli geçmesini, yeniliklere yenilik katmasını diliyor ve emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum

Son Güncelleme: 26.03.2016 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.