05 Nisan 2016 Salı 23:57
Emeklilere Müjde:Erken Emeklilik olacak:peki nasıl en yakın ayrıntılarına kadar her şey

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emeklilik müjdesi Çalışma Bakanlığı'ndan gelmek üzere. Yıpranma payı ve emeklilik için gerekli görülen 3600 gün çalışma şartı esnetilere kişilerin ilgili yıpranma payı ve mesleki faktörleri doğrultusunda tekrar incelenecek.

Bu sayede milyonlarca kişi erken emeklilik imkanına kavuşmuş olacaklar. Özellikle sağlık çalışanlarının yıpranma payı ve diğer sektörlerdeki kişilere nazaran daha fazla çalışıyor olmaları nedeniyle gündeme gelen erken emeklilik ve yıpranma payı konusu; yapılan açıklama ve yıpranma payı bilgileriyle gündemde epey süre kalmıştı.

Yıpranma payı sağlık çalışanlarında çok rahatsız edici bir oranla hesaplanmış, sağlık çalışanlarının tepkisini almıştı. Gündemde olan erken emeklilik ve yıpranma payı konularına bir ateş de işçilerden gelmiş, yer altı işçilerinin en büyük yıpranma payına sahip olmaları gerektiğini ancak kimsenin seslerini duyurmadığını dile getirmişlerdi.

Bu konunun da üzerine bir çalışma başlatılmış, konuyla alakalı top yekün bir düzenleme yapılacağı bildirilmişti. Nihayet istenen haberler gelmeye başlayacak. Erkek Emeklilik Müjdesi Vatandaşların sesini duyan bakanlık yeni bir düzenleme getirileceği bilgisi vererek, sağlık ve yeraltı işçilerinin sesine kulak vermiş oldu.

Yapılacak olan düzenleme ile beraber yıpranma payı yeniden hesap edilerek, sektör, faaliyet ve görev konusunda tekrar analiz edilecek. Bu noktada milyonlarca kişi erken emeklilik imkanına kavuşmuş olacak. İlgili konu ile alakalı bilgilendirme Çalışma Bakanlığı tarafından yapıldı. Çok yakında konuyla alakalı yıpranma payına bir esnetme uygulanacağının bilgisi paylaşıldı.

Son Güncelleme: 06.04.2016 00:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.