26 Haziran 2015 Cuma 18:10
En etkili güneş kremi hangisi ?

En etkili güneş kremi hangisi ?

Yaz mevsiminde güneşin yoğun etkisi ve cilde verdiği hasarlar güneş kremlerine yoğun ilgiyi arttırıyor. Herkesin ayrı bir ten dokusu olduğundan güneş kremleri de farklı özelliklerde üretiliyor. Beyaz ten, koyu-esmer ten, buğday ten, kuru, nemli ve problemli ciltlere göre güneş kremlerinin özellikleri değişiyor. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için her cilde uygun faktörler geliştiren güneş kremi ürünlerinin dikkat ve özenle seçilmesi gerekiyor.

Yağlı ciltler için  Dermalogica oil free matte spf30,  Babe oil free yüz için güneş koruyucu krem spf 50, Bioderma güneş kremi Photoderm AKN mat spf30, Hamilton everyday face matt finish spf30 , hamilton güneş kremi spf 50 önerilebilir. Bu kremler gözenekleri tıkamıyor, yağlandırmıyor, nemlendirme özelliğine sahip olmasıyla birlikte Hafif ve ağırlık yapmıyor bazı ürünler ise parfümsüz olarak sunuluyor.

Temiz cilde masaj yaparak uygulanıp iyice yedirilmesi halinde güneşin yaz-kış zararlı ışınlarından korunmak mümkün. Yağlı ciltler için daha yoğun olmayan kıvamdaki kremler tercih ediliyor. Özellikle vichy güneş kremi bu durumda tercih edilebilir.

Kuru ciltler için ise Avene Creme 50+ Kuru Ciltler için Güneş Kremi SPF50 ürünü ve Avene ürünleri dikkat çekiyor. Sebamed güneş kremi de kuru ciltler için yoğun kıvamlı krem formunda ürünleri arasında tavsiye ediliyor.

Güneş kremi alırken cildin kuru, yağlı ve akneye eğilimli olmasına da dikkat edilirken güneş kremleri güneşe çıkılmadan 20 dakika önce sürülmeli ve her iki saatte bir tekrarlanmaları gerekiyor. Esmer ve açık tenli olanlara göre de güneş kremlerinin faktör oranları değişiklik gösteriyor. Esmer tenli olan kişilerin güneşe karşı alışkın bir yapısı olduğundan koruma faktörünü en azla 15 kullanabilirken açık tenli kişilerde bu faktör daha yüksek olması gerekmektedir. Çünkü açık tenliler güneş ışınlarına maruz kaldıklarında kızarma ve su toplama gibi güneşin yan etkileri ortaya çıkabilir. Akne ve uçuk gibi problemi olan kişilerin seçeceği güneş kremleri ise doktor tavsiyesine uygun güneş kremlerini tercih etmeleri önerilmektedir.

Son Güncelleme: 01.09.2016 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memet 2020-11-03 17:07:44

Esmer ve yağlı cildin var hangi faktör ve hangi marka kullanmaliyim