07 Ağustos 2016 Pazar 11:19
Eski Arabaları Yeni Olarak Göreceksiniz

Ürettiği elektrikli otomobillerle ve diğer alandaki projeleriyle birçok insanın takdirini kazanan Tesla Motors yeni bir girişim içerisinde. Geride bıraktığımız haftalarda yarı elektrikli kamyon projesi üzerinde çalıştıklarını açıklayan şirket CEO'su, bu kez de elektrikli minibüs üretimi üzerinde çalışma yaptıklarını duyurdu.

 

Yukarıdaki tweetten de anlayacağımız üzere Elon Musk minibüs projesini doğruluyor ve bazı detaylar veriyor. Anladığımız kadarıyla Tesla'nın elektrikli minibüsü, Model X'in şasi mimarisi üzerine inşa edilecek.

 

Ünlü girişimci Musk, yaklaşık 2 hafta önce paylaştığı bir tweette ise VW'nin efsane minibüsüne vurgu yapmıştı. Buradan hareketle Tesla için, bir dönemin ekolü olan VW minibüsleri örnek alacağını söyleyebiliriz.

Tesla'nın minibüs projesine dair detaylar şimdilik bu kadar. Aracın teknik ve donanım detayları henüz bilinmiyor. Ayrıca Tesla'nın bu aracı geniş aileler için mi yoksa toplu taşıma için mi tasarladığını da bilemiyoruz. Lakin Tesla'nın diğer projelerine baktığımızda, ortaya iyi bir sonuç çıkacağını şimdiden gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Diğer taraftan Volkswagen de 2016'nın ilk günlerinde elektrikli minibüs konseptini tanıtmıştı. Budd-e ismi verilen bu konseptin oldukça yenilikçi özelliklere sahip olduğu açıklanmıştı. Bataryasının 15 dakikada %80 dolduğu açıklanan Budd-e, tam dolu batarya ile 600 km yol gidebiliyor. Ayrıca bu minibüsün nesnelerin internetine uygun olarak tasarlandığı ifade edilmişti. Detaylar için aşağıdaki haberimizi okuyabilirsiniz.

Son Güncelleme: 07.08.2016 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.