04 Kasım 2015 Çarşamba 11:18
Evinizdeki doğal antibiyotik

Havaların soğumasıyla birlikte artan grip ve soğuk algınlığından korunmak, şikayetleri azaltmak ve daha hızlı iyileşmek mümkün.

Peki ilaç kullanımına ihtiyaç kalmadan mutfağınızdaki besinlerle doğal antibiyotik alabilir miyiz?


Diyetisyen Kübra Bal'ın önereceği besinler ile hem daha sağlıklı beslenebilir hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Mutfağımızda bulunduracağımız birkaç besin ile bağışıklık sisteminizi koruyabilir, antibiyotik ilaçlar kullanmak yerine besinlerin doğal antibiyotik özelliklerinden yaralanabilirsiniz.

Kış ayları, havaların soğumasının yanı sıra kapalı mekanlarda daha fazla vakit geçirme, toplu taşıma araçlarının kullanılması, aynı ortamda öksüren ve hapşıran kişiler aracılığıyla yayılan bakteri ve virüsleri beraberinde getiriyor.

   


İşte mutfağımızda bulunan doğal antibiyotikler…

Zencefil
Zencefilin içerisinde yer alan gingerol maddesi ağrı kesici, ateş düşürücü ve yatıştırıcı etkidedir.

İnce ince doğranmış 1 tutam zencefil, limon sıkılmış ılık suda 20 dakika bekletilip günde 2-3 kez içildiğinde boğaz ağrıları ve öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

   

  

 
Soğan ve Sarımsak
Neredeyse tüm yemek ve çorbalara ekleyebileceğiniz soğan ve sarımsak kış aylarında sofranızdan eksik edilmemesi gereken antibiyotik ve analjezik özellikte iki besindir.

Acı Biber
Doğal antibiyotik acı kırmızı biber, vücudunuzdaki mikropları öldürmek ve vücut direncini arttırarak bağışıklık sistemini güçlendirmek için, sarımsak ile aynı doğal antibiyotik etkisi olan besinler arasındadır.

Son Güncelleme: 04.11.2015 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.