07 Ağustos 2017 Pazartesi 14:13
Felçli Hastalara Sinir Nakli ile Yeni Bir Umut

İngiliz bilim insanları tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda geliştirilen yeni sinir nakli yöntemi, felçli hastalara hastalara umut oldu. Bu yeni teknik sayesinde beyin ölümü gerçekleşmiş bir bağışçının bacak kısmından alınan sinir hücreleri, felçli hastanın hasar gören sinir hücrelerine naklediliyor.

Gazete Habertürk'te tarafından servis edilen habere göre, İngiltere’nin Birmingham kentinde bulunan bir devlet hastanelerinde gerçekleştirilen 24 nakil hastasından başarılı sonuçlar elde edildiği açıklandı.

Hastalardan 58 yaşında ve 2 çocuk babası olan Peter Smith'in geçirdiği talihsiz bir motosiklet kazası nedeniyle her iki kolunu da işlevini yitirmişti. Bu yeni yöntemle bir bağışçıdan alınan sinirlerin nakledilmesi ile başarılı bir ameliyat geçiren Smith birkaç ay sonra yeniden kollarını hareket ettirmeye başladı.

Son Güncelleme: 07.08.2017 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.