24 Ekim 2016 Pazartesi 12:58
FETÖ soruşturmasında 8 bin memur: İhraç edilen 8 bin memur KHK ile göreve dönecek

 Çıkarılacak olan yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile açığa alınan veya ihraç edilen 8 bin kamu personelinin göreve iade edilmesi bekleniyor.

FETÖ soruşturmalarında adı geçmesine ve görevden ihraç edilmesine, hatta tutuklanmasına rağmen örgütle bağlantısı olmayan kişilerin bulunduğu uzun zamandır gündemde. Bu kapsamda soruşturmalar titizlikle yürütülürken, örgütle ilişkisi olmayan kamu personeli için de geri dönüş yolu açılıyor. Daha önce KHK ile ihraç edilen memurlardan suçsuz olduğu anlaşılan 8 bini yeni bir KHK ile göreve dönecek. Geri dönüşler için çıkarılacak KHK'nin önümüzdeki günlerde görüşülmesi bekleniyor.

Kamu kurumlarında yürütülen soruşturmalar doğrultusunda kamu görevinden ihraç edilen memurlar hakkında geri dönüş ve itiraz yollarının açılacağı başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere pek çok hükümet yetkilisi tarafından dile getirilmişti. Bu göreve iadelerin yeni bir KHK ile yapılacağı da yetkililerin ifadeleri arasında bulunuyor.

 

Son Güncelleme: 24.10.2016 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.