14 Kasım 2016 Pazartesi 15:28
Funda Elmacıoğlu kış aylarına geçiş sürecinde yememiz gerekenler ?

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, yaptığı açıklamada, yaz aylarından kış aylarına geçiş sürecinde insanların sağlıklı kalabilmeleri için beslenmelerine özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca gribal enfeksiyonlara karşıda vücut direnci azalır. Bu nedenle insanların kendini mutlu eden yiyecekler ile çorba ve bitki çaylarını tüketmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.

Bahar aylarında bitter çikolata tavsiyesi

Bu aylarda yeterli ve öğün düzenine uygun beslenmenin de önem taşıdığına dikkati çeken Elmacıoğlu, önerilerini şöyle sıraladı:

"Bahar aylarında özellikle bitter çikolata, portakal, muz, ceviz, somon, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, tarçın, zencefil, mandalina tüketimine ağırlık verilmelidir. Ayrıca gribal enfeksiyonlardan korunmak için adaçayı, papatya çayı, ıhlamur, kuşburnu, zencefilli tarçınlı ballı ve limonlu çay tüketilmesi önemlidir."

Son Güncelleme: 14.11.2016 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.