18 Kasım 2016 Cuma 10:04
Glikoz çubuklarının yüzde 70'i merdivenaltı yapılıyor !

 Türkiye’de 10 milyonun üzerinde diyabet hastası bulunduğunu belirten Diyabet Parlementosu Proje koordinatörü Prof. Dr. Temel yılmaz, “ilaçlar, şeker ölçüm çubukları, hasta bakımına ilişkin aletler büyük yük. Bunun yanında diyabetli hastaların birçok isteği oluyor. Devletin şu anda glikoz ölçüm çubukları pazarının yüzde 70’ini işgal eden merdivenaltı sanayiyle mücadele etmesi gerekiyor. Teknik servisi ve 24 saat call center’ı olmayan hiç kimseye ruhsat verilmemeli” diye konuştu.

‘30 DAKİKA YÜRÜYÜŞ YETER’

Ülkemizde diyabetin artış hızının dünya ortalamasının 2 kat üzerinde olduğunu belirten Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. ahmet kaya da “Uluslararası Diyaliz Fedarasyonu’na göre, dünyada 11 kişiden 1’i, Türkiye’de ise 7 kişiden 1’i diyabetik. Diyabet, ölümcül hastalıklar içerisinde sayılan kalp-damar hastalıkları, kanserler, inmeler gibi hastalıkların ilk nedenleri içerisinde yer almakta. Günde 30 dakika yürüyüşle diyabeti önleme olasılığımız yüzde 58. Toplumun bilinçlendirilmesi çok önemli. Bakanlıklara ve STk’lara önemli görevler düşmekte” ifadesini kullandı. 

İSTANBUL'DA SAYI 2 MİLYON

İstanbul Halk sağlığı Müdürü Mustafa Özdemir ise “İstanbul’da 2013 yılında yapılan bir çalışmaya göre, 1 milyonun üzerinde diyabet hastası var. bir o kadar da diyabet hastalığı olduğunu bilmeyen kişi olduğunu düşünürseniz, İstanbul’da şu an da 2 milyon civarında diyabetli bulunuyor. bakanlık, okullara ve vatandaşlara bisiklet dağıtımı gibi projeler geliştiriyor. toplum, hareketli yaşama teşvik edilmeli” dedi.

Son Güncelleme: 18.11.2016 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.