23 Nisan 2016 Cumartesi 00:24
Güneş Gözlüğü Alırken Dikkat!

Yaz ayları yaklaşırken havalar da yavaş yavaş ısınmaya başlıyor. Sıcak günlerde güneşin zararlı etkilerinden gözlerimizi korumak amacıyla kullandığımız güneş gözlükleri, dikkat etmediğimiz zaman daha çok zarar verebilir. Güneş gözlüğü alırken, aldığınız ürünün çok pahalı bir marka veya model olması önemli değil.

Önemli olan fiyatı ne olursa olsun gözlüğün kaliteli olması. Ayrıca gözlük camının da özellikli olmasına dikkat etmelisiniz. Gözlük alırken fiyat kalite dengesine dikkat etmeniz gerekiyor. Öte yandan ihtiyacınıza yönelik bir gözlük seçimi yapmanız da oldukça önemli.

Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

-Göz sağlığı açısından oldukça önemli olan güneş gözlüğünü sağlık malzemesi olarak görmelisiniz.
-Uzun süre güneş altında kalacak olan tüm insanlar yaşı ne olursa olsun güneş gözlüğü kullanmalıdır.
-Güneş gözlüğünüzün yüzünüze tam oturması, yüz şeklinize uygun olması gerekmektedir.
-Her güneş gözlüğü ultraviyole ışınlarını tutmayabilir. Bu sebeple kalite belgesi olan, özellikli bir cama sahip güneş gözlüklerini tercih etmelisiniz.
-Katarakt ameliyatı olanlar mutlaka güneş gözlüğü kullanmalıdır.
-Numaralı gözlük ya da lens kullananlar da güneş gözlüğü kullanmalıdır. Çünkü numaralı gözlükler ve lensler UV ışınlarını engellemez.
-Güneş gözlüklerinin cam renginin duman ve kahverengi olması gerekir. 
-Güneş gözlüğü, yaş ilerledikçe göz çevresinde belirginleşen kırışıklıkları engellemektedir.
-Gözlüğün cam rengi her yerinde aynı olmalıdır. Eğer camın rengi koyudan açığa doğru gidiyorsa, koyu kısım üstte olmalıdır.
-Gözünde optik sorunu bulunanlar ise numaraları güneş gözlüğü kullanmalıdır. Bunun için doktorunuzdan yardım alabilirsiniz.

Güneş gözlüğü kullanımı gözü katarakt gibi birçok göz sağlığından koruduğu için uzmanların önerisi 5 yaşından itibaren güneş gözlüğü kullanımının başlamasıdır.Ayrıca açık göz rengine sahip olanlar güneşten gelen zararlı ışınlardan daha çok etkilenmektedir. Bu sebeple açık renk göze sahip insanların güneş gözlüğü kullanması oldukça önemlidir.

Son Güncelleme: 23.04.2016 00:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.