08 Ocak 2016 Cuma 14:58
H1N1 paniği sürüyor 9 kişi karantinada

 

İşte yurt genelinde meydana gelen vakalar:

-Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde yaşayan Abdurrahman Ö. (20), dün yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle devlet hastanesine başvurdu. Abdurrahman Ö.’nün H1N1 virüsü kaptığı şüphesiyle, özel donanımlı ambulans ve özel kıyafetli sağlık personeliyle, Kayseri eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil bölümündeki Resüsitasyon odasında karantinaya alınan Abdurrahman Ö.’nün tedavisi sürüyor.

-  Zonguldak’ta önceki gün E.Ö. (60), gribal enfeksiyon şikâyetiyle Uzunmehmet Gögüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi’ne başvurdu. E.Ö., domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle tedavi altına alındı.

-Kütahya’nın Simav ilçesinden domuz gribi şüphesiyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Hüseyin G.’nin (50), sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve alınan tahlil örneklerinin Ankara Halk Sağlığı Başkanlığı’na gönderildiği öğrenildi.

-Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan Seyran A. (25), yüksek ateş ve grip şikâyetiyle hastaneye başvurdu. İlk müdahale sonrasında Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Seyran A.’nın H1N1 virüsü şüphesiyle tedavi altına alındı. Seyran A.’nın sağlık durumunun iyi olduğu ve hastadan alınan numunelerin Ankara’ya gönderildiği bildirdi. 

Kurtarılamadı

Şanlıurfa’da kentin çeşitli mahallelerinde yaşayan ve isimleri açıklanmayan 5 kişi, yüksek ateş şikâyetiyle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Kontrolleri yapılan 5 kişinin, H1N1 virüsü taşıdıkları şüphesiyle tedaviye alındı. Hastalardan kan örnekleri alınarak Adana’ya gönderilirken, hastanede çeşitli önlemler alındı. Hastane çalışanlarıyla hasta ve yakınlarına maske dağıtıldı. Siverek ilçesinde ise Süheyla Aktar (82), domuz gribi şüphesiyle kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde karantinaya alındı. Akşam saatlerinde fenalaşan Aktar, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Son Güncelleme: 08.01.2016 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.