05 Şubat 2016 Cuma 13:17
H1N1 son ölüm vakası Tunceli'den küçük bir bebek aldığınız nefese DİKKAT!

Tıp'ta adı H1N1 olarak bilinen yani Domuz Gribi açıklamalara göre Elazığ'da 2 yaşındaki bir bebeğin ölümüne sebep oldu. Tunceli'de 25 kişi boğaz ağrısı, ateş gibi nedenlerle hastaneye başvurduğunu açıklayan hastne yetkilileri, 19 kişiden numune alındı ve daha sonra 11'i geri yollandı açıklaması yapıldı. Fakat 2 yaşındaki bebek Elazığ'a sevkedildiği hastanede öldü.  Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Musa Şahin 19 Hastada domuz gribi vürüsüne ratlandığını (H1N1) bu hastalara yapılan test sonuçlarında 11 tanesinden pozitif sonuç alında. 9 hasta taburcu olurken 2 yaşındaki bir bebek domuz gribinden öldü. Musa Şahin küçük bebeğin Elazığda öldüğünü açıkladı. Musa Şahin bugüne kadar 25 hastanın yüksek ateş boğaz arası şikayetlerinden Tunceli Devlet Hastanesine başvurduğunu açıkladı. Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ocak ayından bu yana soğuk algınlığı, nefes alamama, yüksek ateş, boğaz ağrısı şikayetleriyle Tunceli Devlet Hastanesi'ne 25 hastanın başvuruda bulunduğunu söyledi.

 Öldürücü sonuçlara yol açabilen domuz gribi hastalığı nasıl bulaşır? Domuz gribinden korunmanın yolları nelerdir? İşte detaylar... İlk olarak 2009 yılında Meksika ve Amerika'da yüz gösteren domuz gribi ardından tüm dünyada etkisini sürdürmüştür. Kış mevsiminin etkili olduğu bu günlerde domuz gribi haberleri tekrardan gündeme gelmeye başladı. Domuz Gribi Nasıl Bulaşır? Domuz gribi salgın dönemlerinde kitlelerin sağlığını tehdit eden bir grip türüdür. Özellikle insanlarla yakın iletişim halinde olan kişiler riskli gruptadır. Çünkü domuz gribi virüsü taşıyan kişilerin hapşırması ve öksürmesi yolu ile diğer bir kişiye rahatlıkla bulaşabilir. Ayrıca grip virüsünün bulaştığı yere dokunulup ardından ağıza veya buruna dokunulursa hastalık kolayca vücudunuza yerleşebilir. Bu hastalardan H1N1 şüphesi taşıyan 19'undan numune alınarak Erzurum Halk Sağlığı Bölge Laboratuvarına gönderildiğini ve 11 hastanın tetkikinin pozitif sonuçlandığını belirten Şahin, "Bu hastalarımızdan 9'u sıhhatle taburcu oldular. Maalesef 2 yaşındaki bebeğimiz sevk edildiği Elazığ'da yaşamını kaybetti. Bir hastamızın da halen Tunceli Devlet Hastanesinde tedavisi devam ediyor' dedi. Son 10 yıla yakındır adını sıkça duyduğumuz ve ülkemizde de birçok can alan virüs Elazığ'da da minik bir bebeğin canını aldı. Tıp'ta adı H1N1 olarak bilinen yani Domuz Gribi açıklamalara göre Elazığ'da 2 yaşındaki bir bebeğin ölümüne sebep oldu. Tunceli'de 25 kişi boğaz ağrısı, ateş gibi nedenlerle hastaneye başvurduğunu açıklayan hastne yetkilileri, 19 kişiden numune alındı ve daha sonra 11'i geri yollandı açıklaması yapıldı. Fakat 2 yaşındaki bebek Elazığ'a sevkedildiği hastanede öldü. Tunceli Devlet Hastanesine hasta başvurularının devam ettiğini belirten Şahin, şunları söyledi: "Burada özellikle kronik hastalıkları olan kalp, şeker, tansiyon rahatsızlığı, ileri yaş ve özellikle 65 yaş üstü, hamileler ve toplu alanlarda çalışan, riskli alanlarda çalışan özellikle sağlık personeli arkadaşlarımızın mevsimsel olarak gelen grip aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz. Bunun özellikle bağışıklık sistemi koruyucu noktasında ciddi bir katkısı var ve halen grip aşılarını yaptırabilirler." Şahin, bu virüs açısından Tunceli'de endişe edecek bir durumun olmadığını da belirterek, gerekli tedbirlerin alınmış olduğunu sözlerine ekledi.

 

Son Güncelleme: 05.02.2016 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.