25 Ocak 2016 Pazartesi 13:55
Hamileyken domuz gribine yakalandı doğum yaptı

Pınarbaşı Devlet Hastanesi’ne 9 Ocak 2016 tarihinde ateş, öksürük, halsizlik, yorgunluk ve solunum sıkıntısı şikayetleri ile başvuran 34 haftalık hamile ve ev kadını olan Telli Yaman, genel durumunda bozulma nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne gönderildi.

Acil Servis’te yapılan ilk müdahale ardından hastaya Akut Solunum Yetmezliği (ARDS) tanısı kondu ve hasta hemen suni solunum cihazına bağlandı. Kadın Doğum Bölümü ile yapılan değerlendirme ardından hasta hemen sezaryene alındı.

Başarılı sezaryen ardından Telli Yaman sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi ve ardından Dahili Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı.

DOMUZ GRİBİNİ YENDİ!
Burada 9 gün boyunca suni solunum cihazına bağlı kalan genç kadında, ’Domuz gribi’ne yönelik yapılan tahlillerde H1N1 virüsüne rastlandı.

İç Hastalıkları Yoğun Bakım Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof.Dr. Murat Sungur, Doç.Dr. Ramazan Coşkun ve Doç. Dr. Kürşat Gündoğan‘ın birlikte uyguladığı tedavi programı sonucu, kadın ’Domuz gribini’ yendi. Yoğun bakımdaki tedavinin bitmesinden sonra hasta diğer şikayetleri için Nefroloji Kliniğine alındı. Hastanın nefroloji kliniğindeki tedavisi sürüyor.

Hastanın tedavisini yapan ekipten Prof. Dr. Murat Sungur, son dönemde adından sık söz ettiren ve bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde ölümlere yol açan domuz gribinin, zamanında teşhis ve doğru yöntemle tedavi edilebilir olduğunu söyledi.

Başarılı bir tedavi programı ardından domuz gribini yenen ve ikinci kez anne olan genç kadın ise, kendisini yeniden yaşama döndüren doktorlarına teşekkür etti. Telli Yaman, şöyle dedi:

"İKİNCİ KEZ DÜNYAYA GELMİŞ GİBİYİM"

"Bu hastalığı yenmemle ikinci kez doğmuş oldum. İkinci kez dünyaya gelmiş gibiyim. Çok mutluyum. İnşallah benim durumumda olanlar da bu hastalığı yener."Domuz gribini yenen kadının eşi Arif Yaman da, "Eşimin hastalığı açıkçası beni umutsuzluğa sürüklemişti.

Televizyon haberlerinde bu hastalığın ne kadar zor olduğunu ve hastalıktan ölenleri sıkça duyuyorduk. Özellikle hamilelerde ciddi risk oluşturduğu söyleniyordu. ’Zor’, ’imkansız’ dediler, eşim doktorların gayreti ve Allah’ın yardımı ile bu hastalığı yendi" diye konuştu.

Son Güncelleme: 25.01.2016 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.