01 Mart 2016 Salı 10:58
hastalıktan koruyan besinler

Türkiye'nin en kapsamlı genetik hastalıklar tanı merkezlerinden biri Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Siteler Semt Polikliniğinde hizmete girdi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi'nin açılışı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, genetiğin tüm tıp bilimleri içerisinde çok hızlı bir gelişme gösterdiğine işaret etti. 

Açılışı yapılan merkezin test çeşitliliği açısından Türkiye'nin en kapsamlı merkezlerinden biri olduğunu anlatan Zengin, 
merkezde yürütülen çalışmalarla hastaların genetik yapısını daha iyi anlayarak daha önce tanı almamış bir grup hastaya teşhis koyma olanaklarının arttığını ifade etti.

Genetik tanının hastalıkların tedavisinde en uygun ilacı bulma için de fırsatlar sunduğunu belirten Zengin, "Bugün genetik, hastalarımıza pek çok yeni imkanı sunan bir bilim haline geldi. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumunun karşıladığı yaklaşık 700'ün üzerinde genetik analiz, hastaların bireysel başvurularıyla bu laboratuvarda yapılabiliyor" bilgisini aktardı. 

Genetik alanında yapılacak araştırmalarla ilgili gerekli altyapıya sahip olduklarını dile getiren Zengin, geniş çapta hastaya hizmet vermek istediklerini söyledi. 

Merkezde genetik test çalışmalarının yanında hastalara danışmanlık hizmetinin sunulduğunu bildiren Zengin, "Dolayısıyla burası sadece bir laboratuvar değil aynı zamanda genetik uzmanı arkadaşlarımızın katkılarıyla bir genetik tanı, danışmanlık ve yönlendirme birimi. Bu merkez sadece Numune Hastanesi hastalarına değil, Ankara ili genelinde hatta ihtiyaç halinde ülkemizin tüm bölgelerinden yönlendirilecek olan hastalara da hizmet verecektir" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 01.03.2016 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.