07 Nisan 2016 Perşembe 13:15
İlaç Takip Sistemleri 1 Günlük Kesintiye Uğrayacak ! Peki İlaç Alımında sorun Yaşanacak mı?

İlaç Takip Sistemi'nde 1 günlük kesinti yaşanacak

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, eczanelerin ilaç vermek için kullandıkları İlaç Takip Sistemi'nde 1 günlük kesinti yaşanacağını duyurdu.

Kurumun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, İlaç Takip Sistemi'nin kurulu olduğu veri merkezindeki çalışma nedeniyle sistemde gün içerisinde kesinti yaşanacağı belirtilerek ilaca erişim konusunda sorun yaşanmaması amacıyla gereken tedbirlerin SGK'yla karşılıklı alındığı bildirildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nunİlaç Takip Sistemi erişim sorunu hakkındaki açıklaması şöyle: "İlaç Takip Sisteminin kurulu olduğu veri merkezindeki çalışma nedeniyle İTS'de gün içerisinde kesinti yaşanacaktır. Herhangi bir aksaklık olmadığı taktirde kesintinin 07.04.2016 mesai başlangıcında sonlanacağı öngörülmektedir. Vatandaşımızın ilaca erişiminde sorun yaşanmaması amacıyla gereken tedbirler SGK ile karşılıklı alınmıştır."

Bakanlık'tan açıklama

Sağlık Bakanlığı da İlaç Takip Sistemi'nde yaşanacak kesintiye ilişkin açıklama yaparak, Sağlık Bakanlığı veri merkezinde önceden öngörülemeyen bir arıza oluştuğunu bildirdi. Bakanlık vatandaşların ilaca erişiminde herhangi bir sorun olmadığını vurguladı. Söz konusu sebeple gün içinde sistemde kesintiler yaşanabileceği belirtilerek depolarda, eczane geçişlerinde ve reçete iptallerinde kısa süreli sıkıntılar yaşanabileceği ifade edildi.

Son Güncelleme: 07.04.2016 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.