16 Şubat 2014 Pazar 23:22
İşitme Engelli Hastalar Artık Doktorlarla Daha Kolay Anlaşıyor

TUNCER ÇETİNKAYA - İşitme engelli hastalar, kamu hastanelerinde işaret dili öğrenen personel sayesinde doktorlarla daha kolay anlaşıp, hastalıklarının tedavisini yaptırabiliyor.

 

Isparta'da engelli hastaların işlerini kolaylaştırmak ve tedavilerine yardımcı olmak amacıyla kamu hastanelerinin tamamında hasta karşılama ve yönlendirme görevlilerine işaret dili öğretildi.  Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman, Aydın AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların hastanelerden daha iyi hizmet alabilmesi için bir ekip oluşturduklarını, bu sayede tüm hastaneleri engelli vatandaşlar için uygun hale getirdiklerini kaydetti. Özellikle hasta karşılama ve yönlendirme görevlilerini engelliler için eğitime tabi tuttuklarını ifade eden Osman Aydın, şöyle konuştu:  "Görevli arkadaşlara işitme engelli vatandaşlarımız için işaret dili eğitimi verdik ve sertifikalandırdık. Böylece engelli, özellikle işitme engelli vatandaşlarımız hastaneye geldiklerinde danışmada eğitimli arkadaşlarımız tarafından karşılanmak, doktoruna kadar götürülmekte, doktorla iletişimi esnasında aracılık yapılmakta ve tahlilleri bitinceye kadar kendisine refakat ederek, hastanemizi 'engelsiz hastane' seviyesine getirilmeye çalışılmaktadır." Bugüne kadar Isparta Devlet Hastanesinde 6, Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 3, Isparta Dr.Sadık Yağcı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 4, Isparta'nın ilçelerinde ise 2'şer görevlinin işaret dili sertifikası aldığını kaydeden Aydın, engelli asansörleri, tuvaletlerin engellilere uygun hale getirilmesi gibi uygulamalarla hastanelerdeki fiziki eksiklikleri giderdiklerini bildirdi.  

 

İşitme engelliler memnun Isparta Devlet Hastanesi'nde hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi Müyesser Aydemir tarafından karşılanarak kayıt işlemleri yapılan işitme engelli 18 yaşındaki Fatih Özev, baş ağrısı ve baş dönmesi şikayeti ile geldiği hastanede nöroloji uzmanı Semih Gürler tarafından muayenesi yapılarak tedavisi gerçekleştirildi. Doktor Semih Gürler, polikliniğe gelen işitme engelli hastalarla eğitim almış görevliler sayesinde anlaşıp tetkik ve tedavilerini yaptıklarını söyledi. 

 

İşitme engelli Fatih Özev ise görevli Müyesser Aydemir aracılığı ile hastanedeki bu uygulamadan çok memnun olduğunu dile getirerek bu hizmeti gerçekleştirenlere teşekkür etti. - Isparta

Son Güncelleme: 16.02.2014 23:26
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.