30 Mart 2016 Çarşamba 20:38
Karatay'dan 'İncir Sağlıklıdır' Düzeltmesi

Nazilli'de düzenlenen 7'nci Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali'nde konuk olan Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamada yanlış anlaşıldığını söyleyerek haberde yer alan "İncirin fazla tüketilmesi ölüme neden olabilir" açıklamasının bir yanlış anlaşılma olduğunu ileri sürdü. Prof.Dr. Canan Karatay ile birlikte Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'in de imzasını taşıyan yazılı açıklamada, Karatay'ın şu sözlerine yer verildi: 

"Ben hayatım boyunca tek bir besin için öldürür ya da iyileştirir dememişimdir. O açıklamada kasıt incir değil birçok meyvede bulunan fruktozdur. İnsan vücudu bir okyanus gibidir, buna bir besin tek başına etki edemez. Bırakın öldürmeyi aksine doğal incirin sağlık için birçok faydası vardır. Bunun için Karatay Diyeti, Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık ve Karatay Mutfağı kitaplarımda da incirle yapılan 3 tane farklı tarife yer verdim."

2 İNCİR SLOGANI

Prof. Dr. Canan Karatay ile görüşmesi sonrasında, Aydın Ticaret Odası tarafından Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili'nin alındığı incirin, gerek kendileri gerekse Aydın için ne kadar önemli ve öncelikli olduğunu belirten Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, "Çıkan haberler karşısında Prof. Dr. Canan Karatay bizimle irtibata geçmiştir. Basına yansıyan haberlerde sözlerinin çarpıtıldığını, incirle ilgili 'öldürür' diye bir söz sarf etmediğini bize iletmiştir. Bu durumda konu bizim açımızdan kapanmıştır. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki, beyanatımızda bahsettiğimiz 'Her gün 2 incir her şeye iyi gelir' ifadesindeki 2 rakamı tıpkı 'Bir avuç fındık' da olduğu gibi bir tabir, hatta slogandır. Azlık, çokluk veya miktar ifadesi değildir. Aydın'ın başta inciri olmak üzere akla gelen hangi değeri ve menfaati varsa can damarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Son Güncelleme: 30.03.2016 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.