25 Ağustos 2014 Pazartesi 14:57
KFC'de Tavuk Skandalı!

ABD'nin ünlü tavuk gıda zinciri Kentucky Fried Chicken'de (KFC) bir grup gencin zehirlendiklerini iddia etmesi, bomba etkisi yarattı. Kanserli tavuk iddiaları, dünyada ve Türkiye'de yakından takip ediliyor. Gıda uzmanları, "Türkiye'de tavuklar antibiyotikle büyütülüyor. 45 günlük civcivler şırıngayla şişirilip kesiliyor. Tavukların hepsi kanserli hücre taşıyor. Köy tavuğu gibi değiller" şeklinde açıklama yaptı. 
 
DÜNYAYA YAYILDI 
 
Türkiye'de başlayan bu tartışma kısa sürede birçok ülkeye yayıldı. Tavuk firmaları ise peş peşe açıklamalarda bulunup, ürünlerinin sağlıklı olduğunu iddia etti. Ancak, açıklamaları yapıcı bulmayan tüketiciler, tepkilerini artırdı. 
 
Bu tartışmalar yaşanırken Avusturalya ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu birçok ülkede yaygın bir ticaret faaliyeti gösteren ABD kökenli tavuk gıda restoran zinciri Kentucky Fried Chicken'de (KFC) bir skandal meydana geldi. Bir gurup genç, Avustralya'da KFC'de yedikleri tavuktan zehirlendiklerini idda etti. 
 
Bunun üzerine hem Türkiye'de hem de Avustralya'da halkın tepkisi bu firmaya yöneldi. Türk insanından önce Avrupalılar harekete geçti. Avustralya'da halkın ve medyanın tepkisinin artması üzerine KFC harekete geçti. Yöneticiler, kendilerine yönelik eleştirileri ve KFC'ye karşı şüpheleri azaltmak için cumartesi günü mutfağı halka açtı. Bu hareket ile imaj tazelemek isteyen KFC yeni bir skandala daha imza attı. 
 
NASIL PİŞİRİLİYOR? 
 
Her şeyi gözleriyle görmek isteyenler vatandaşlar KFC'nin mutfağına akın etti. Ancak gelen sorulara cevap vermeyen yetkililerin bu davranışı "Yapmacıklık" olarak yorumlandı. Firma tavukların nasıl muhafaza edildiğini nasıl pişirildiğini halka açtı. Ancak tavukların pişirmede kullandığı 11 çeşit baharat ve çeşitli otların neler olduğu konusunda herhangi bir açıklamada bulunmayıp bunları sakladı. Bu durum ise Coco Cola'nın içeriğindeki bir maddeyi açıklamayıp saklaması gibi skandal olarak yorumlandı.
 
KİMSE YEMEK İSTEMİYOR
 
Firmanın tavuk saklama odalarına girenler ise burada her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu gördüler. Ancak bazı çalışanların mutfak arkasında ellerinde eldiven olmadan çalıştıklarını görmeleri tüm eleştirileri ve tepkileri bu noktaya çekti. 
 
Çalışanların çıplak elle tavukları oradan oraya ve unların içine koymaları ve herhangi koruyucu ekipman kullanmamaları üzerine vatandaşlar bir yetkilinin durumu açıklamasını istediler. Fakat durum beklendiği gibi olmadı. Kentucky Fried Chicken çalışanlarının ve yetkililerinin hiçbir şekilde soruları yanıtlamaması tepkileri artırdı.
  

Son Güncelleme: 25.08.2014 14:57
Anahtar Kelimeler:
KFCdeTavukSkandalı!
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.