05 Nisan 2017 Çarşamba 17:03
Kilo Vermek İçin 8 Tavsiye

Kilo vermek kimimiz için oldukça zor bir süreç. Hızlı bir şekilde kilo vermek için bazen doğru olmayan egzersizler ve beslenme şekilleri uyguluyoruz. Sağlığımızın ise bundan etkilenmesi kaçınılmaz. Peki sağlıklı bir şekilde kilo vermek için neler yapılabilir?

1- Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için ilk yapılması gereken bir doktor kontrolünden geçmek. Kilonuzun neden kaynaklandığı ve eğer hızlı kilo alıyor ve kolayca veremiyorsanız bunun nedeni araştırılmalı. Sonuçlar çıkınca asıl sebebin üzerine gitmelisiniz.

2- Diyetisyenden destek alın. Herkesin metabolizma yapısı birbirinden farklıdır ve tüketilen besinler vücutta farklı etkiler yapar. Bu nedenle, her diyet programı size uygun olmayabilir. Beslenme programınızı hazırlarken muhakkak bir diyetisyene başvurun. Diyetisyen size özel bir diyet programı geliştirebilir ve bu diyet ile kilo vermenizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

3- Spor yapın. Spor yapmak hem sağlığınız için iyidir; hem de kilo vermenize yardımcı olur. Yapacağınız spor çeşidini ya da egzersiz hareketlerinizi belirlerken de bir uzmandan yardım almanız faydalı olabilir. Vücudunuzu zorlayan bir spor ya da hareket seçerseniz kaslarınıza zarar verebilirsiniz.

4- Pilates ya da yoga gibi disiplinlerden destek alın. Bu disiplinler, stresle baş etmenize, kilo vermenize, daha enerjik hissetmenize ve vücudunuzun duruşunu düzeltmenize yardımcı olacaktır.

5- Beslenmenize son dönemde kilo vermeye çalışanların ve sağlıklı beslenenlerin gözdesi haline gelen chia tohumu, kinoa, amaranth, maş fasulyesi, siyah fasulye, keten tohumu, karabuğday gibi besinleri ekleyin. Normalde tükettiğiniz ürünleri bu besinlerle değiştirmeye çalışın.  

6- Hareketli bir yaşam tarzına sahip olmaya çalışın. Spor ve egzersiz sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi destekler; ancak bunları hareketli bir yaşam tarzıyla da desteklemelisiniz. Asansör kullanmak yerine merdivenleri tercih edebilir; eve bir şeyler sipariş etmek yerine oraya yürümeyi deneyebilirsiniz.

7- Bol bol su için. Su içmek kilo vermenin en büyük yardımcılarındandır. Günde en az 2 litre su tüketmeye özen gösterin.

8- Uykunuza dikkat edin. Fazla ya da az uyumak beslenmenizi ve günlük aktivitelerinizi fazlasıyla etkiler. Günde 6-7 saat arası, kaliteli bir uyku sağlıklı bir şekilde kilo vermenize de destek olur.

Son Güncelleme: 05.04.2017 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.