07 Ocak 2017 Cumartesi 13:25
Kış Hamilelerine Uyarı

Kış aylarında hamile olmanın biraz fazla özen gerektirdiğini belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, havanın soğuk olmasının grip gibi bulaşıcı ve salgın hastalıkların anne adayının eve kapanmasına neden olabildiğini belirtti. Aynı zamanda işe giden hamile bayanların da toplu taşıma araçlarında ve ofislerde dikkatli olmaları gerektiğini açıklayan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, kışın metabolizmanın yavaşladığı bilgisini verdi. Bu nedenle de karbonhidrat e tatlı tüketiminin arttığını söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, anne adayların gereğinden fazla kilo almamak için karbonhidratı azaltması gerektiğini açıkladı.

Kış aylarında anne adaylarının protein, vitamin ve kalsiyum ağırlıklı beslenmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, gece yatmadan önce içilecek olan muzlu sütün iyi bir alternatif olduğunu belirtti. Sebze ve meyvelerden vitamin ihtiyacının karşılanması gerektiğini kaydeden Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, akşam saatlerinde tatlı ve meyveleri tek porsiyon olarak tüketmek gerektiğini dile getirdi. 

Son Güncelleme: 07.01.2017 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.