16 Nisan 2016 Cumartesi 00:44
Kronik böbrek hastalığı nedir?ne anlama gelir?

 Amerikan Nefroloji Toplumu isimli bilimsel dergide yayımlanan araştırmaya göre beş yıl boyunca bu tür ilaçları kullananların kronik böbrek hastalığına yakalanma riskleri yüzde 28 ve böbrek rahatsızlığı yaşama olasılıkları da yüzde 96 oranında artıyor.

Araştırma ABD'de mide asidi pompalanmasını durduran ilaçları kullanan 170 bin kişinin yanı sıra alternatif ilaçlar kullanan 20 bin kişi üzerinde yürütüldü. Bu ilaçlar midede oluşan asidi bastırmak için ya da mide yanması ve ülser gibi rahatsızlıklara karşı kullanılıyor.

''İLAÇ KULLANIM SÜRESİNİ KISITLAYIN''

ABD'de VA Saint Louis Sağlık Sistemi'nde çalışan ve araştırmayı yürüten Dr. Ziyad Al-Aly "Sonuçlar PPI ilaçlarını sadece tıbbi gereklilik olduğunda ve kısa süreli kullanmanın önemini gösterdi" dedi.

Al-Aly "Pek çok hasta PPI ilaçlarına tıbbi bir nedenle başlıyor ancak gerektiğinden çok daha uzun süre kullanıyor" diye ekledi.

Son Güncelleme: 16.04.2016 00:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.